Bruno Cheyrou je lani blestel v dresu Marseiila. Po letu dni se je vrnil k Rennesu in jo zagodel nekdanjim soigralcem. Foto: EPA
Bruno Cheyrou je lani blestel v dresu Marseiila. Po letu dni se je vrnil k Rennesu in jo zagodel nekdanjim soigralcem. Foto: EPA
Yoann Gourcuff
Yoann Gourcuff, ki pri Milanu ni dobil prave priložnosti, je dosegel prvi gol za Bordeaux. Foto: EPA
Karim Benzema
Karim Benzema je že na začetku sezone v sijajni formi. Foto: EPA

Marseille, ki se bo v sredo v 3. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov pomeril z norveškim Brann Bergnom, je imel po pol ure vse v svojih rokah. Olivier Thomert je sicer Rennes popeljal v vodstvo, a so Bakary Kone, novi zvezdnik Haten Ben Arfa in Mamadou Niang povsem preobrnili potek srečanja.

Cheyrou jo je zagodel nekdanjim soigralcem
Na začetku nadaljevanja je Thomert znižal, potem pa se je zečel pravi triler. Dve minuti pred koncem je Steve Mandanda nespretno posredoval pred svojimi vrati in žogo poslal v lastno mrežo (3:3). Elliot Grandin je v 91. minuti dosegel še četreti gol za goste, Rennes je krenil s sredine in prek Bruna Cherouyja, ki je še v lanski sezoni igral za Marseille, izenačil v zadnjih trenutkih tekme.

"Zelo smo razočarani, saj smo vseskozi nadizrali srečanje. Moramo najti pravo ravnotežje med obrambo in napadom, potem bomo letos zelo nevarni," je dejal Ben Arfa, ki je poleti prišel iz Lyona.

Grenoble v minuti šokiral Sochaux

Sochaux, ki se je v lasnki sezoni dolgo časa boril za obstanek, je proti Grenoblu povedel v 77. minuti, ko je zadel Mevlut Erding. Valter Birsa je le dve minuti pred vodilnim zadetkom vstopil v igro. Veselje je bilo kratko. Najprej je štiri minute pred koncem izid poravnal Nassim Akrour, že v naslednji akciji pa je zmago Grenoblu zagotovil Daniel Moreira. Bojan Jokič je vseh 90 minut presedel na klopi Sochauxa.

Paris SG, ki je v zadnjih letih trepetal za obstanek, je izgubil v uvodnem krogu. Monaco je bil boljši z 1:0, odločil je Frederic Nimani z glavo v 78. minuti. Parižanom ni pomagal niti Claude Makelele, ki je poleti prišel iz Chelseaja.

Benzema že trese
Na zadnji tekmi 1. kroga je Lyon v nedeljo zvečer s 3:0 odpravil Toulouse. Sedemkratni zaporedni prvaki so povedli v 12. minuti, ko je Juninho s prostega strela našel Jeana Makouna. Vezist je žogo z glavo poslal v mrežo. V drugem polčasu se je razigral eden največjih upov francoskega nogometa Karim Benzema. V 58. minuti je izkoristil podajo Sidneyja Govouja, osem minut kasneje pa je najboljši strelec lanskega prvenstva postavil piko na i z lepim zadetkom z glavo.

1. krog:
AUXERRE - NANTES 2:1 (1:0)
Jelen 35., Quercia 72.; De Freitas 67.

BORDEAUX - CAEN 2:1 (0:1)
Gourcuff 54., Cavenaghi 80.; Nivet 14.

LE HAVRE - NICE 1:0 (0:0)
Lesage 71.

LE MANS - LORIENT 0:1 (0:0)
Jallet 57./11-m

MONACO - PARIS SG 1:0 (0:0)
Nimani 78.

NANCY - LILLE 0:0
RK: Rami 92./Lille

RENNES - MARSEILLE 4:4 (1:3)
Thomert 6., 50., Mandanda 88./ag, Cheyrou 91.; Kone 11., Ben Arfa 13., Niang 27., Grandin 91.

SOCHAUX - GRENOBLE 1:2 (0:0)
Erding 77.; Akrour 87., Moreira 88.
Bojan Jokič je sedel na klopi, Valter Birsa (oba Sochaux) pa je igral od 75. minute.

VALENCIENNES - ST. ETIENNE 1:0 (1:0)
Danic 26./11-m

LYON - TOULOUSE 3:0 (1:0)
Makoun 12., Benzema 58., 66

A. G.