Kevin Kampl je v izvrstni formi in je bil znova med najboljšimi na igrišču. Foto: Aleš Fevžer
Kevin Kampl je v izvrstni formi in je bil znova med najboljšimi na igrišču. Foto: Aleš Fevžer

12.819 gledalcev v Salzburgu je v sobotnem večeru dobilo potrditev: "rdeči biki" so letos upravičeno prvi favoriti za zmago v Bundesligi. V sredo jih čaka še en velik izziv, saj se bodo na prvi tekmi 3. predkroga Lige prvakov pomerili s Fenerbahčejem. Austria bo že v torek gostila islandski Hafnarfjördur.

Na začetku 2. polčasa hitro povišal na 3:1
Jonatan Soriano
, ki je v prvem krogu dosegel tri zadetke, je gostitelje povedel v vodstvo že v 9. minuti, nato so zadeli še Alan (27.), Kampl (46., 73.) in Andre Ramalho (64.). Za Dunajčane, pri katerih Dare Vršič ni igral, je edini zadetek prispeval Alexander Grünwald v 40. minuti.
Kampl je prvič meril v polno 23 sekund po začetku drugega polčasa za 3:1, ko je z roba kazenskega prostora z natančnim diagonalnim strelom v spodnji kot izkoristil veliko prostora, končni izid pa je postavil s sedmih metrov, potem ko so gostitelji kaznovali veliko napako vezista Floriana Maderja, ki je izgubil žogo.

Sturm klonil še proti Grödigu!
Salzburg postaja prava nočna mora za Austrio, saj je ta na zadnjih 13 ligaških medsebojnih tekmah zmagala le enkrat, izgubila pa kar šestkrat.

Sturm Darka Milaniča in Roberta Berića je v nedeljo gostil novinca med prvoligaško druščino Grödig in presenetljivo izgubil z 0:2. V 79. in 89. minuti je dvakrat zadel Philipp Zulechner. Po četrtkovem izpadu v 2. predkrogu Evropske lige proti islandskemu Breidabliku je to nov boleč poraz za nogometaše iz Gradca.