Tragična zgodba Christiana Beniteza je ganila nogometni svet. Foto: EPA
Tragična zgodba Christiana Beniteza je ganila nogometni svet. Foto: EPA
Smrt Christiana Beniteza
Smrt "Chucha" ni pretresla samo Ekvadorcev, temveč tudi številne navijače v Mehiki, kjer je igral večino kariere. Takole so se Benitezu poklonili navijači Americe, s katero je maja postal prvak Mehike. Foto: EPA

Ekvadorski napadalec je v ponedeljek potožil nad močnimi bolečinami v trebuhu, zaradi česar so ga prepeljali v bolnišnico, kjer pa je doživel usodni srčni infarkt.

"Klub izraža najgloblje sožalje ob smrt Ekvadorca Christiana Beniteza, profesionalnega nogometaša, ki je umrl danes zjutraj," je tragično novico potrdil Benitezov klub El Jaish.

Ravno prestopil iz Mehike v Katar
Pred kratkim je nogometaš z vzdevkom "Chucho" za 11,5 milijona evrov iz mehiškega Club America prestopil v katarsko moštvo El Jaish. V nedeljo je odigral prvo tekmo v Katarju proti ekipi Qatar Sports Club. V Evropi je zaigral le v sezoni 2009/10, ko je kot posojen igralec igral v Premier ligi za Birmingham City.

V dresu ekvadorske reprezentance je dosegel 24 golov. Zaigral je tudi na svetovnem prvenstvu leta 2006 v Nemčiji. V Mehiki se je uveljavil kot eden najbolj nevarnih napadalcev tamkajšnjega prvenstva, prva v zadnji polsezoni pa je bil gonilna sila šampionskega pohoda Americe k naslovu prvaka Clausure '12.

Motor pohoda proti Braziliji 2014
Številni znani nogometaši so se po družbenih omrežjih že poklonili Benitezu, med drugim tudi Antonio Valencia (Manchester United) in Falcao (Monaco). Ekvador je izgubil enega najboljših napadalcev v svoji zgodovini, prav Benitez pa je bil s 4 goli tudi eden glavnih stebrov moštva, ki v južnoameriških kvalifikacijah za SP 2014 zaseda visoko 23. mesto.