Nogometaši Čukaričkega so se veselili zmage v Domžalah. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Čukaričkega so se veselili zmage v Domžalah. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Elsner
Luka Elsner je temeljito analiziral prvo tekmo. Foto: www.alesfevzer.com

Srbi so prvo tekmo dobili z 1:0 v Domžalah. Z bele točke je tekmo odločil kapetan Igor Matić, ki pa nato v 49. minuti ni bil natančen, izkazal se je Nejc Vidmar.

"V takšnem tekmovanju je redko, da ostaneš živ, ko v eni tekmi, tako v obrambnih nalogah kot tudi pri zaključevanju akcij, narediš toliko napak. Na našo srečo smo še vedno živi. Pred nami je nova priložnost, da obrnemo izid in napredujemo v 2. krog, kar ostaja naš cilj," je povedal trener Luka Elsner, ki ne more računati na poškodovanega Matica Črnica in kaznovanega Gabra Dobrovljca.

"Na sredini igrišča smo se skrivali, nismo prihajali po žogo. Že v prvi akciji na tekmi je bil očiten naš problem, saj sta si branilca kar šestkrat podala žogo. To pomeni, da nismo imeli želje igrati naprej. Sprejeli smo počasen ritem, ki nam ne odgovarja. Na drugi strani je to njihov način igre in iz minute v minuto se je težišče igre selilo bližje našim vratom. Bili smo premalo agresivni v dvobojih, izgubljali smo žoge in glede na število prekinitev je bilo le še vprašanje časa, kdaj se nam bo zgodila neumnost. Na koncu smo jim še pomagali priti do enajstmetrovke. Pasivni smo bili v obeh elementih igre. Nismo dovolj tekli, ni nas bilo na odbitih žogah, na drugi strani pa smo se v napadu skrivali in nismo hodili po žogo. Vseh enajst igralcev nasprotnika, ki so odlično organizirani, je stalo za žogo in če bi hoteli to prebiti, bi morali biti veliko bolj dinamični in aktivni pri odpiranju prostora. Mi pa smo le čakali, da Korun in Horić popeljeta žogo naprej, kar je ob odlično organiziranem nasprotniku nemogoče."

Drugi polčas je pokazal smernice za povratno tekmo
Po izključitvi in ubranjeni enajstmetrovki so Domžalčani zaigrali kot prerojeni. Z igralcem manj so si pripravili pet lepih priložnosti za izenačenje, a jim ni uspelo spraviti žoge v mrežo.
"Naslanjamo se na vrednote, ki smo jih pokazali v drugem polčasu. S psihološkega vidika smo si upali igrati, hkrati pa smo bili tudi kvalitetni. Začutili smo, da imajo Srbi določene težave, ko se ritem tekme dvigne. Prizadevali si bomo, da bo tekma bolj dinamična, kot je bila v prvem polčasu v Domžalah, ko smo bili oboji precej pasivni. Tekmo v Beogradu želimo narediti bolj noro, kot je bila v Domžalah. Že z enim golom se stvari zelo spremenijo. Če bomo dosegli prvi gol, se bo tekma s psihološkega vidika močno obrnila na našo stran. Izziv je težek, še težji, kot je bil pred prvo tekmo, ampak ta ekipa je v pretekli sezoni nekajkrat pokazala, da je sposobna stvari obrniti, ko je na robu in nihče več ne verjame v njen uspeh. Prepričan sem, da so igralci popolnoma pripravljeni na to, da ponovimo takšno zgodbo," je dodal domžalski strateg.
"Tisti, ki so v drugem polčasu dokazali, da nam lahko pomagajo in so spremenili tok tekme, so seveda bližje nastopu od prve minute. Zdaj, ko imamo točen vpogled v način igre Čukaričkega, bomo tudi nekoliko spremenili igralna mesta. V boj zagotovo ne bomo šli z isto enajsterico," je še pojasnil Elsner.