Trenutek, ko se je svetovno prvenstvo še bolj oddaljilo. Foto: Reuters
Trenutek, ko se je svetovno prvenstvo še bolj oddaljilo. Foto: Reuters
Analiza 2. polčasa tekme Anglija – Slovenija
Pogovora s Cesarjem in Katancem po tekmi

Na vrhu kvalifikacijske skupine F je zabetonirana Anglija, ki je krog pred koncem že uvrščena na svetovno prvenstvo. V boju za drugo mesto in s tem dodatne kvalifikacije ostajajo tri reprezentance.

ReprezentancaZadetkiRazlikaTočke
Škotska15:10+517
Slovaška14:7+715
Slovenija10:5+514

Kvalifikacijski ciklus za skupino F se konča v nedeljo, ko se bodo ob 18.00 začele naslednje tekme:
SLOVENIJA - ŠKOTSKA
SLOVAŠKA - MALTA
LITVA - ANGLIJA

Drugo mesto prinaša en sam scenarij
Slovenijo bi na drugo mesto izstrelil en sam scenarij. Če premaga Škotsko, jo avtomatično prehiti. Obe bi namreč imeli enako število točk (po 17), drugo merilo pa je skupna razlika v zadetkih. Ker sta zdaj obe pri +5, bi bila Slovenija, ne glede na zmago, pred Škotsko. A tu je še problem, ki sliši na ime Slovaška. Ta v zadnjem krogu ne sme zmagati, a ima na papirju najlažjega tekmeca - Malto pred svojimi gledalci. Nekaj upanja vendarle je, saj je Malta ravno v četrtek osvojila sploh prvo točko (doma proti Litvi).

Proti Angliji izgubljene kar tri točke
In sam nastop proti Angliji? Težko se je izogniti občutku, da je Slovenija proti zmagovalcu skupine na obeh tekmah skupaj zapravila kar tri točke (dve na domači tekmi in eno na Wembleyju). Glede na dokaj skromno predstavo nosilca skupine in njegovo gladko zmago, se je težko izogniti občutku, da je ta skupina omogočala dokaj realno uvrstitev na drugo mesto, če ne kaj več.

V gosteh izjemno malo strelov v okvir vrat
Varovanci Srečka Katanca so odkrito napovedovali napad na zmago (le ta je ponujala realne možnosti za drugo mesto), a v oči bode podatek, da je Slovenija v celi tekmi zmogla le en strel v okvir vrat. Predvsem neambiciozne predstave v gosteh, kjer so bili streli v okvir vrat res redki, so precej pokvarile splošni vtis.

Zadnja tekma v skupini bo morda težko prinesla drugo mesto, a lahko vsaj malo popravi faktor pred naslednjim kvalifikacijskim ciklusom.

Analiza 2. polčasa tekme Anglija – Slovenija
Pogovora s Cesarjem in Katancem po tekmi