Foto:
Foto:
Vzdušje v grški prestolnici je bilo razumljivo povsem drugače kot v francoski.
Franz Beckenbauer
Dick Advocaat

Neopravičljivo in Bedno sta le dva izmed mnogih naslovov, ki kritično ocenjujejo igro aktualnih prvakov. Osrednji športni časnik L'Equipe tako brez milosti piše: "Modri so bili togi, pokazali niso nobene želje, nobene ideje, nobenega navdušenja in predvsem nobenega moštvenega duha."

V prvem polčasu je bil neviden, v drugem pa ni pokazal nič posebnega," so še zapisali. Kljub slabi predstavi pa se ob koncu vseeno vprašajo: "Toda ali se lahko Zizou poslovi od državnega dresa s tako slabo predstavo?"

V Parizu si je tekmo ogledalo ogromno navijačev, ki so pričakovali podobno slavje kot leta 1998 in 2000, ob koncu pa so bili vsi razočarani. Gledalci so razočarano žvižgali in se počasi razšli.

Beckenbauer za Bild o Beckhamu in Nemcih
Franz Beckenbauer je prepričan, da ima angleški kapetan David Beckham na velikih tekmovanjih težave z živci: "Kriva je gotovo mentalna blokada. Drugače si ne znam razložiti, kako lahko nekdo, ki tako briljantno izvaja proste strele, zgreši enajstmetrovke in naredi tisti nesmiselni prekršek na SP-ju 1998."

Beckenbauer je za časopis Bild še povedal, da se je razlika med nemško reprezentanco in najboljšimi evropskimi ekipami povečala: "Hitrost in obvladovanje žoge, ki smo ju videli v 120 minutah tekme med Portugalsko in Anglijo, sta jemala dih. Bojim se, da do leta 2006 Nemci ne bomo sposobni prikazati kaj takega."

Lothar Matthäus je dejal, da se mu zdi najprimernejši kandidat za novega nemškega selektorja še nedavno trener Bayerna Ottmar Hitzfeld.

Hodgson zavrača argumente o utrujenosti
Zgodnji izpad Francije, Italije, Nemčije, Španije in Anglije pomeni, da prvič v zgodovini evropskih prvenstev v polfinalu ne bo niti ene od evropskih nogometnih velesil. Švicar Roy Hodgson, član posebne Uefine tehnične delegacije, meni, da je sklicevanje nekaterih
igralcev iz teh reprezentanc na utrujenost, nesmiselno: "Pred prvenstvom vsi pravijo, kako dobro so pripravljeni, po izpadu pa govorijo drugače. Ne razumem."

Nizozemski premier kritizira kritike Advocaata
Nizozemski premier Jan Peter Balkenende je izjavil, da so nekatere kritike na račun selektorja Dicka Advocaata presegle mejo dobrega okusa. Televizijski voditelj in nekdanji nogometaš Jan Mulder je namreč dejal, da bi bilo treba Advocaata kamenjati ali obesiti. "Dovolj je en norec, ki lahko res naredi kaj podobnega," je izjavo komentiral Balkenende.