Foto:
Foto:

Na prvi tekmi ni igral zaradi materine smrti.

26-letni nogometaš bo za Dansko zaigral že na petkovi tekmi proti Bolgariji.

Mostovoj predčasno domov
Ruska nogometna zveza je pred srečanjem proti Portugalcem iz reprezentance izključila veznega igralca Aleksandra Mostovoja. Odločitev so sprejeli zaradi izjav nogometaša v španskem tisku, kjer je kritiziral predvsem delo selektorja Georgija Jarceva. Podpredsednik zveze Valerij Draganov je že ocenil, da je bila odločitev prenagljena.

Butt že končal evropsko prvenstvo
Za angleškega reprezentanta Nickya Butta je evropskega prvenstva konec, še predno je dobil prvo priložnost za nastop. Vezni igralec Butt si je na ponedeljkovem treningu poškodoval vezi v kolenu. Celjenje take poškodbe traja vsaj tri tedne. Namesto njega naj bi zaigral Owen Hargreaves.

Švedi proti Italiji brez Lucica
Švedski branilec Teddy Lucic si je na tekmi z Bolgarijo (5:0) poškodoval rebro, tako da proti Italiji ne bo igral.

Četverica Nemcev na hladnem
Portugalska policija je zaprla štiri nemške navijače, ki so v Portu izzivali nizozemske ljubitelje nogometa.

Angleži vrnili 6.000 vstopnic
Angleška nogometna zveza je vrnila 6.000 vstopnic za ogled srečanja med Anglijo in Švico. Organizatorji so že sporočili, da kart iz varnostnih razlogov ne bodo prodali, tako da bodo mesta na tribuni ostala prazna.

Kazen za Hrvate
Hrvaška nogometna zveza bo morala Uefi plačati 6.600 evrov kazni zaradi nediscipliniranosti svoje ekipe. Hrvati so namreč na tekmi proti Švici prejeli kar pet rumenih kartonov.