Foto:
Foto:
Takole je Jörg Stiel mojstrsko ubranil strel Jospia Šimuniča v 39. minuti.
Po koncu tekme so bili razumljivo bolj zadovoljni igralci Švice.
Dado Pršo ni bil tako učinkovit kot na tekmi dodatnih kvalifikacij proti Sloveniji.

Remi 0:0 je skoraj enak porazu, saj bodo morali kockasti za četrtfinale presenetiti veliko Francijo ali Anglijo. Podobno kot jeseni za Bežigradom je bila Hrvaška pod pritiskom, Dado Pršo pa tokrat ni prišel do pravega strela.

Selektor Barić je na klopi pustil Rapaića, začel z Olićem in Pršem, ki pa nista bila posebej razpoložena. Največjo priložnost je imel Olić v 39. minuti, ko je z glavo zadel vratnico. Josip Šimunič je po prostem strelu z glavo natančno streljal, toda vratar Stiel je bil na mestu, odbite žoge pa Olič ni znal spraviti v mrežo. Tudi Švicarji so imeli nekaj priložnosti. Posebej nevaren je bil strel Freia v 15. minuti, vendar je bil Butina - odlično je nadomestil poškodovanega Pletikoso - na mestu.

V 60. minuti je bil izključen Švicar Vogel. Hrvati so sicer prevzeli pobudo, a so bili v napadu nekonkretni. Švicarji so stavili na protinapade. Po enem izmed njih je Huggel z več kot 20 metrov močno streljal po tleh, izkazal pa se je Butina. Ko Hrvati nikakor niso našli poti do vrat Švicarjev, je gledalcem zastal dih po slabo ocenjeni žogi vratarja Jörga Stiela, ki je komaj rešil sramotni zadetek.

"Ponosen sem na fante. Dobro so se ubranili," je dejal selektor Švice Kobi Kuhn, medtem ko se je hrvaški selektor Otto Barić pritoževal nad vročim vremenom: "Bilo je težko, saj je bilo zelo vroče, morda celo 40 stopinj Celzija. Igralci so se trudili, a ni šlo. Vse je še odprto. Tako imenovani favoriti nas morajo še premagati!"

ŠVICA     0 - 0     HRVAŠKA 
                    
---------------------------------------
 1 Stiel      12 Butina     
 2 Haas       13 Šimić **    
20 Müller      21 R. Kovać    
 5 M. Yakin     3 Šimunić     
17 Spycher      6 Živković    
 8 Wicky **     19 Mornar     
 6 Vogel/RK 50.   10 N. Kovać    
18 Huggel      22 Bjelica ***   
10 H. Yakin ***   7 Olić *     
11 Chapuisat *    9 Pršo      
 9 Frei       11 Šokota     
---------------------------------------
* 55./Celestini   * 46./ Rapaić   
** 83./Henchoz   ** 60./Srna    
*** 57./Gygax   *** 73./Rosso    
Sodnik: Lucillo Batista (Portugalska)