Foto:
Foto:
Gianluigi Buffon resno dvomi o pregovorno športnem obnašanju Skandinavcev.

Ne iščite alibijev. V reprezentanci ni niti ene prave zvezde, so zapisali v La Repubblici. Osrednji športni časnik Gazzetta dello Sport kratko in jedrnato: Italijanski polom. Bolj pikri so bili pri Corrieri dello Sport: Neprepričljivi Italijani izpadli z Eura, Švedi in Danci so se ponorčevali iz nas.

Nekoga mora biti danes zelo sram in to gotovo nismo mi. Nikoli si nisem mislil, da bi dve državi, ki tako ponosno zagovarjata fair play, res odigrali 2:2. Vsi, ki resno verjamejo v fair play in športne vrednote, naj dobro odprejo oči." Previden je bil le Simone Perrotta: "V takih trenutkih lahko rečeš veliko, kar ti je lahko kasneje še kako žal."

Vsi mediji na Apeninskem polotoku pa so si enotni, da je to konec obdobja Giovannija Trapattonija, ki je azzurre razočaral že na mondialu 2002. Ta po lastnih besedah ne namerava odstopiti. Večina sicer napoveduje prihod Marcella Lippija.

Na severu Evrope pa se z naslovnic bohotijo naslovi: Nordijska zmaga, Italijanska mora se je uresničila, Magični rezultat v magičnem večeru, Sanjski zaključek ... Danski branilec Martin Laursen, ki se je preselil iz Milana v Aston Villo je veselo razlagal: "Ne morem si pomagati, da ne rečem: 'Ha!' Italijani so pred turnirjem ugibali, s kom se bodo pomerili v finalu, zdaj pa so izpadli!"