Foto:
Foto:
Otto Barić

Nemška televizijska postaja ZDF je pokazala posnetek z omenjenega srečanja, ki naj bi dokazoval, da je Frei od zadaj pljunil Stevena Gerrarda v vrat. Evropska nogometna zveza bo primer obravnavala v nedeljo, Frei, Gerrard in David Beckham, ki je bil v bližini "prekrška", pa so že predstavili svoje videnje dogodka.

Frei je pljuvanje še pred tem zanikal: "Morda sem izrekel le nekaj grdih besed, toda to je normalno. Sem čustven igralec - nisem angel - toda pljuval niukoli nisem. To ni v mojem značaju." Anglež Gary Neville je izjavil, da za incident med tekmo ali po njej ni slišal.

Igrica o Tottiju
Francesco Totti je s pljuvanjem na tekmi proti Danski poskrbel, da se na njegov račun smeji še več ljudi kot prej. Rimljan s svojim naglasom in ugledom ne preveč inteligentnega človeka že dalj časa zabava Italijane, po njegovem zadnjem "izpadu" pa se je na spletu pojavila igrica, v kateri pljuva tekmece in potem ko opravi z vsemi enajstimi, zapušča igrišče v objemu svoje izbranke Ilary Blasi (www.giava.com/sputott).

Zidane "kapetan brez traku"
Čeprav je Marcel Desailly še vedno kapetan francoske reprezentance, je njen nesporni šef Zinedine Zidane. Zizou je bil namreč tisti, ki je po dveh hitrih zadetkih Hrvatov proti galskim petelinom sredi igrišča organiziral kratek posvet in soigralce pozval k večji koncentraciji.

Barić v optimističnem duhu praznuje rojstni dan
"Pred pol leta nismo imeli samozavesti za zmago proti Angležem in smo se jih verjetno tudi nekoliko bali, toda ne zdaj," je pred odločilno ponedeljkovo tekmo proti Beckhamu & Co. optimist hrvaški selektor Otto Barić, ki danes praznuje 71. rojstni dan.

Scolari ne govori s Španci
"Ne govorim s Španci. To je vojna za biti ali ne biti," je portugalski selektor Felipe Scolari odgovoril nekemu španskemu radiu, ki ga je prosil za izjavo pred nedeljsko "bitko za Pireneje".

Kahnu častno latvijsko državljanstvo?
Latvijski veleposlanik v Berlinu je Oliverju Kahnu ponudil častno latvijsko državljanstvo, če na tekmi med Nemčijo in Latvijo naredi napako, ki bi nogometašem z Baltika prinesla ugoden izid. Latvijka je Kahnova babica, tam pa je rojen tudi njegov oče.