Foto:
Foto:
Francesco Totti je pokazal manj od pričakovanj.
Boj Simoneja Perrotte in Christiana Poulsena.
Danska obramba je dobro ustavljala Christiana Vierija.

Junaka tekme sta bila vratarja Buffon in Sörensen, saj sta nekajkrat s sijajnem posredovanjem ohranila mreži nedotaknjeni. Izid ustreza dogodkom na igrišču. V prvem polčasu so bili boljši Danci, v drugem pa Italijani, oboji pa so zapravili lepe priložnosti za zadetek. Kljub 34 stopinjam Celzija so gledalci v Guimaraesu videli dober nogomet.

"Sveta trojica" zaustavljena
Uvodne minute so bile v znamenju Dancev, ki so imeli pobudo in nekajkrat nevarno zapretili. Najlepša je bila priložnost Helvega, ki je v 16. minuti s strelom od daleč ogrel Buffona. Azzurri so nato v drugem delu polčasa pokazali nekaj več igre, a niso resneje ogrozili Sorensena. Italijanska "sanjska" napadalna trojka Vieri, Totti in Del Piero ob odličnem pokrivanju ni prišla do izraza, tako da Trapattonijevo eksperimentiranje s postavitvijo 4-2-3-1 ni obradilo sadov.

Tako je bilo vse do 43. minute, ko sta iz neposredne bližine poizkusila zaporedoma Totti in Del Piero, a je Sörensen dvakrat sijajno posredoval. To sta bili najlepši priložnosti prvega polčasa. Danci so odgovorili takoj v naslednjem napadu, ko je strel Jorgensena Buffon s skrajnimi močmi odbil v kot. Mreži sta do odmora ostali nedotaknjeni, več igre pa so pokazali Danci.

Nevarni danski protinapadi
Drugi polčas so Italijani začeli bolj agresivno, vse nevarnejši je postajal tudi Vieri. Njegov strel z glavo je v 57. minuti Sörensen s skrajnimi močmi odbil v kot. Italijanski trener Trapattoni je nato v igro postal "razbijača" Gattusa, kmalu za njim pa še Cassana, ki je zamenjal nerazpoloženega Del Piera, in Fioreja.

Danci so se osredotočili predvsem na protinapade in v enem izmed njih je v kazenskem prostoru Italijanov do strela prišel Tomasson, čigar poiskus je sijajni Buffon s skrajnimi močmi obranil. Buffon se je izkazal tudi nekaj minut kasneje, ko je streljal Jensen. V zaključku tekme moštvi nista želeli tvegati, tako da je ostalo pri pravičnih 0:0. Še nekaj statistike: streli na gol (10:7), posest žoge (57:43) - oboje v korist Dancev.

DANSKA         0 - 0         ITALIJA 
---------------------------------------
 1 Sörensen          1 Buffon          
 6 Helveg            2 Panucci         
 4 Laursen           5 Cannavaro       
 3 Henriksen        13 Nesta           
 5 N. Jensen        19 Zambrotta       
17 Poulsen ***       4 Zanetti *       
15 D. Jensen        20 Perrotta        
19 Rommedahl        16 Camoranesi ***  
 9 Tomasson         10 Totti           
10 Jörgensen **      7 Del Piero **    
11 Sand *            9 Vieri           
---------------------------------------
  * 69./C. Jensen    * 57./ Gattuso    
 ** 72./Perez       ** 64./ Cassano    
*** 76./Priske     *** 68./Fiore       
                                       
30.000; Sodnik: Mejuto Gonzalez (ŠPA)