Foto:
Foto:
Rudi Völler

Napadalec Werderja na prvenstvu še ni dobil priložnosti za igranje, zato se počuti zapostavljenega, saj je v Bremnu odigral vso sezono na visoki ravni. "Ne vem, kaj se dogaja. S selektorjem se ne pogovarjava, v napadu pa namesto napadalcev igrajo vezni igralci," je Klasnić jezen na selektorja Otta Barića. Klasnić tudi ne verjame, da bo igral na zadnji tekmi z Anglijo, o nasprotnikih pa meni: "Proti Angliji nam ne bo uspelo zmagati."

Policija ima še vedno veliko dela
Angleški huligani se po ponedeljkovih aretacijah (34 aretiranih) še niso umirili. Čeprav je Anglija premagala Švico s 3:0, so angleški navijači v Algarveju po tekmi začeli razbijati po barih in metati kozarce na policiste.

Rooney postal Mr. Wayne-derful
Mr. Wayne-derful je na naslovnici zapisal petkov Daily Mirror, eden izmed številnih angleških časnikov, ki hvalijo predstavo Wayna Rooneya proti Švici.

Galski petelini ponovili dosežek Nemcev
Francozi so proti Hrvaški dosegli gol na osmi zaporedni tekmi na evropskih prvenstvih, kar je doslej uspelo le Nemčiji v letih od 1988 do 1992.

Italijani se ne bodo pritožili
Italijanska nogometna zveza je sporočila, da se ne bo pritožila na odločitev disciplinske komisije Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je Francesca Tottija kaznovala s tremi tekmami neigranja.

Völler izdal recept
Nemški selektor Rudi Völler je dal nasvet selektorjem, kako naj igralci dajo na prvenstvu vse od sebe. Po njegovem jim mora selektor ves čas dopovedovati, kako dobri so, čeprav na igrišču tega ni videti.

Brdaric zamenjal klub
Nemški napadalec Thomas Brdaric bo naslednja tri leta igral za Wolfsburg. Nazadnje je Brdaric igral za Hannover, kamor ga je posodil Bayer Leverkusen.

Uefa želi polne tribune
Uefa bo na naslednjem EP-ju znižala število vstopnic, ki pripadajo posameznim nacionalnim zvezam, saj želi na ta način preprečiti prazne sedeže.

"Diktator" povabljen na častno tribuno
"Francisco Franco naj se prosim javi pri vhodu na častno tribuno!", se je slišalo iz zvočnikov po tekmi Španija - Grčija. Seveda ni šlo za nekdanjega diktatorja, temveč za navijača iz Santanderja.