Foto:
Foto:
Markus Merk

Seveda so vsi poveličevali Zinedina Zidana in Fabiena Bartheza, medtem ko drugim zvezdnikom niso dali visoke ocene. Thierry Henry je npr. v časniku L'Equipe dobil oceno 5,5, Trezeguet pa le 4,5. Najvišja možna ocena je 10.

Objokani Romeo Beckham
Romeo, komaj 21-mesečni sin Davida Beckhama, ki si je tekmo ogledal v živo, je po zadnjem sodnikovem žvižgu neutolažljivo jokal v naročju mamice Posh Spice. Sliko je danes na naslovnici objavil Daily Mail, ob kateri je pripisal, da ponazarja občutke vseh Angležev po nedeljskem šokantnem porazu. Na srečanju v Lizboni je bil tudi Beckhamov starejši sin Brooklyn.

Merkov vrhunec sodniške kariere
Če na evropskem prvenstvu enajstmetrovko dosodi Markus Merk, je kar veliko možnosti, da bo strelec neuspešen. Zadnje tri zgrešene strele z bele točke na evropskih prvenstvih je namreč dosodil ta nemški sodnik. Zadnjo v nedeljo, ko ni zadel David Beckham. Sicer pa je bil veliki derbi med Francijo in Anglijo tudi za Merka nekaj posebnega: "To je vrhunec kariere, čeprav sem lani sodil finale Lige prvakov. Ko že misliš, da si v nogometu videl vse, doživiš nekaj novega. Srce mi je bilo dvakrat hitreje!"

Makelele mora nekaj dni počivati
Francozi bodo proti Hrvaški nastopili brez Claudea Makeleleja, ki si je na tekmi proti Angliji poškodoval ključnico.

Pubi ob zaslužek
Uvodni poraz angleške reprezentance je močno zabolel tudi lastnike angleških pubov, ki zaradi prvenstva ob uspešnih nastopih varovancev Sven Goerana Erikssona pričakujejo dodatni zaslužek v skupni višini kar 300 milijonov evrov. Med svetovnim prvenstvom leta 2002 se je običajni promet v angleških pubih povečal za 165 milijonov evrov.