Foto:
Foto:

V troboju med Španijo, Portugalsko in Grčijo je v najboljšem položaju slednja, ki proti odpisanim Rusom potrebuje le točko. Glede na prikazano, to ne bi smelo biti pretežko. Več tukaj. Zgolj remi zadošča tudi "Furiji", medtem ko gostitelje rešuje le zmaga. Več tukaj. Za Špance naj bi namesto Fernanda Morientesa začel mladi Fernando Torres. Tekma bo očitno usodna za enega izmed favoritov, saj ni verjeti, da bi si Grki morebiti dovolili višji poraz od Španije, s čimer bi napredovali obe ekipi s Pirenejskega polotoka.

Lepotica prvenstva Češki
Včeraj so nogometaši Češke v spektakularni tekmi premagali Nizozemce s 3:2, potem ko so že po 19 minutah zaostajali z 0:2. V prvem polčasu, ki so ga dobili z 2:1, so sicer varovanci Dicka Advocaata dvakrat zadeli še okvir vrat. V drugem so bili boljši Čehi in po izključitvi Johnnya Heitinge in prečki Pavla Nedveda v 89. minuti prek Vladimirja Šmicerja zasluženo prišli do treh točk.

Nemci so proti Latvijcem jalovo napadali, v obrambi pa imeli obilo dela z Marisom Verpakovskisom. Sodnik Mike Riley bi moral dvakrat pokazal celo na enajstmetrovko v korist Latvije. Na koncu je ostalo pri 0:0, kar je za Nemce lahko usodno.