Foto:
Foto:
Potugalca se veselita, ker si bosta lahko ogledala uvodno tekmo evropskega prvenstva.

Angleški branilec Jason Terry zaradi poškodbe kite v podkolenskem zgibu skoraj zagotovo ne bo nastopil na velikem derbiju v nedeljo proti Franciji. Terry je izpustil zadnji trening in upa na nastop v četrtek proti Švici.

Gronkjär doživel šok pred prvenstvom
Danskemu igralcu Jesperju Gronkjärju je po hudi bolezni umrla mati. Nogometaš Chelseaja ni odpotoval z reprezentanco na Portugalsko.

Vstopnice na voljo le še za šest tekem
Prodanih je 97 odstotkov od 1,2 milijona vstopnic. Razprodanih je 25 od 31 tekem. Vstopnice so na voljo še za tekme Švica-Hrvaška, Švedska-Bolgarija, Češka-Latvija, Bolgarija-Danska, Rusija-Grčija in Italija-Bolgarija.

Oli verjeme v svoje soigralce
Kapetan nemške reprezentance Oliver Kahn je prepričan v uspeh Nemčije na evropskem prvenstvu. Dejal je, da ima podoben občutek kot pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu. V Koreji in na Japonskem so Nemce vsi odpisali, potem pa so se prebili vse do finala, kjer so klonili z Brazilci. Po slabših predstavah v dresu Bayerna se je Kahn dobro pripravil za boje na Portugalskem.

Thuram stotič za trikolore
Francoski branilec Lilian Thuram bo na nedeljski tekmi proti Angliji stotič nastopil v dresu galskih petelinov. Debitiral je leta 1994 proti Češki. Thuram je s Francozi osvojil naslov evropskega prvaka leta 2000 in svetovnega prvaka leta 1998.

Barić ima velike težave
Prvi vratar Hrvaške Stipe Pletikosa ne bo nastopil na nedeljski tekmi s Švico, ker ima poškodovano mišico na nogi. Tudi njegovi nadaljnji nastopi so vprašljivi. Selektor Otto Barić ima tećave tudi v obrambi, saj Igor Tudor zaradi rdečega kertona v kvalifikacijah ne sme nastopiti na prvi tekmi.

Morientes se vrača v Madrid
Napadalec španske reprezentance Fernando Morientes je po pogovoru z novim trenerjem Reala Josejem Antoniom Camachem prepričan v povratek v Madrid. 28-letni nogometaš, ki je lani zablestel v dresu Monaca, se bo priključil pripravam Reala 16. julija in se veseli igranja z Ronaldom in Raulom.

Brez spolnih odnosov pri Nemcih
Zdravnik nemške reprezentance Tim Meyer je odsvetoval spolne odnose pred tekmami. Nogometaši naj raje pijejo veliko vode in živijo po športnih načelih, je
še dodal Meyer.