Foto:
Foto:

To je za 91 odstotkov višja vsota, kot je bila na zadnjem Euru pred štirimi leti na Nizozemskem in v Belgiji. Uefa bo od letošnjega prvenstva s televizijskimi pravicami, sponzorskimi pogodbami in drugimi oblikami trženja zaslužila okoli 817 milijonov evrov, šestnajst udeleženk turnirja pa si bo na koncu razdelilo 130,8 milijona evrov. Na Euru 2000 so sodelujoče ekipe prejele 77 milijonov evrov.

Vsaka reprezentanca si je že z uvrstitvijo na Portugalsko prislužila 4,9 milijona evrov, kar je 56 odstotkov več kot pred štirimi leti, ko je bila med udeleženkami tudi slovenska vrsta.

Vsi ostali prejemki bodo odvisni od doseženega uspeha. Vsaka zmaga v predtekmovanju bo prinesla 654.000 evrov, vsak neodločen izid pa polovico te vsote. Uvrstitev v četrtfinale prinaša skoraj dva milijona evrov, v polfinale pa še dodatnih 2,6 milijona. Evropski prvak bo bogatejši še za 6,5 milijona, medtem ko se bo poraženec moral tolažiti s 3,9 milijona evrov.

Uefina stran tudi v kitajščini
Uefa bo med evropskim prvenstvom v nogometu poskusila doseči čim več uporabnikov tudi prek uradne spletne strani prvenstva v kitajskem jeziku. Ta bo postala del spletne ponudbe portala, ki trenutno deluje v devetih jezikih.