Foto:
Foto:
Alexander Frei
Karel Brückner
Plamen Markov

"S klubskim menedžerjem Davidom Moyesom sva se dogovorila, da lahko Rooney brez težav zapusti Everton ob odškodnini 50 milijonov funtov. Zavedamo se njegove vrednosti, v ceno pa smo vračunali tudi dejstvo, da je Wayne otrok Evertona," je dejal Kenwright. Največ zanimanja za najstnika je pokazal ruski mogotec in lastnik angleškega Chelseaja Roman Abramovič.

Olića ujeli na dopingu, vendar ni bil sam kriv
Hrvaški napadalec Ivica Olić je bil pozitiven na dopinškem testu po tekmi proti Franciji, a bo lahko nadaljeval Euro, je sporočila Uefa. Olića, ki si je na prijateljski tekmi proti Danski 5. junija poškodoval rebro, so zdravili tudi s protibolečinskim sredstvom, ki vsebuje metilpresnisolon. Tega so našli v Olićevem vzorcu, Uefa pa je hrvaško nogometno zvezo kaznovala s 6.600 evri.

Frei oproščen pljuvanja
Alexander Frei je bil oproščen pljuvanja Stevena Gerrarda na tekmi Švice proti Angliji, vendar se je pojavil nov posnetek neke švicarske televizije, ki naj bi dokazoval njegov "prekršek", tako da ga verjetno čaka nova preiskava Uefe. Evropska nogometna zveza po preučitvi ZDF-ovega posnetka ni našla dokazov za morebitno kazen.

Verpakovskis verjame v presenečenje
"Proti Nemčiji bi lahko zmagali, proti Nizozemski pa bomo imeli še več samozavesti. Poskušali se bomo uvrstiti v naslednji krog," pravi latvijski zvezdnik Maris Verpakovskis pred zadnjim krogom skupine D, ki bo v sredo.

Švedi in Čehi najbolj "pošteni"
Švedi in Čehi so po drugem krogu Eura na vrhu lestvice Fair Playa. Zbrali so po 8,5 točke. Najmanj disciplinirani so Bolgari s 6 točkami.

Navijači pošiljajo Advocaata "domov"
Nizozemski navijači so po razočaranju proti Češki v samo treh minutah zbrali denar za letalsko vozovnico od Fara do Bruslja, ki stane nekaj več kot 160 evrov. Poklonili jo bodo selektorju Dicku Advocaatu. "Kar potrebuje, je potni list. Ni mu treba priti več na Nizozemsko," je povedal pobudnik akcije. Vozovnica je rezervirana že za torek, dan pred tekmo tulipanov proti Latvijcem.

Tudi nizozemski nogometaši so Advocaatu jasno povedali, da se niso strinjali z njegovo menjavo Ariena Robbna z Paulom Bosveltom v 58. minuti tekme proti Čehom, po kateri so zapravili vodstvo z 2:0.

Brückner bo spočil nekaj standardnih mož
Selektor Češke Karel Brückner je napovedal, da bo na tekmi proti Nemcem odpočil nekatere standardne igralce, med njimi tudi Pavla Nedveda. Nizozemci, ki jim za preboj v četrtfinale zdaj morajo pomagati tudi njihovi sobotni krvniki, verjamejo, da je tudi češka "rezervna postava" sposobna premagati Nemce.

Nemci upajo, da ne bodo ponovili Eura 2000
Elf bo imel v zadnjem krogu proti Čehom podobno nalogo kot na Euru 2000. Za pot v četrtfinale potrebuje na zadnji tekmi zmago proti ekipi, ki je pred tem dvakrat slavila. No, takrat mu ni uspelo. Portugalci so jih poslali domov s 3:0.

Vierijev "silenzio stampa"
Christian Vieri je jezen zapustil novinarsko konferenco, ker je italijanski tisk pisal, da se je po petkovem remiju s Švedi sporekel z Buffonom: "To je zadnja stvar, ki ste si jo izmislili. Masakrirate nas od jutra do večera."

Gattuso bo šel pogledat hčer
Italijanski reprezentant Gennaro Gattuso bo zaradi rojstva svoje prvorojenke Gabriele do ponedeljka zvečer zapustil soigralce in se vrnil v domovino. Trapattoni mu je "izlet" dovolil, ker proti Bolgariji ne bo igral zaradi kartonov.

Selektorja zavrnila natolcevanja
Danski strateg Morten Olsson in njegov kolega na švedski strani Lars Lagerbäck sta zavrnila natolcevanja italijanskih medijev, da se severnjaški ekipi lahko v zadnjem krogu dogovorita za izid 2:2, po katerem bi Italijani odšli domov.

Markov krivi igralce
Selektor bolgarske reprezentance Plamen Markov je za neuspeh na prvenstvu okrivil igralce, ki so po njegovem mnenju igrali neodgovorno in nedisciplinirano.

Isaksson v Rennes
Švedski vratar Andreas Isaksson bo iz domačega Djurgaardna za 1,7 milijona evrov prestopil v francoski Rennes, kjer bo nadomestil češkega vratarja Petra Čecha, ki odhaja v angleški Chelsea.