Foto:
Foto:
Zinedine Zidane

Svojo obljubo pa je držal hrvaški selektor Otto Barič, ki je še enkrat potrdil, da se s koncem letošnjega EP-ja poslavlja s krmila reprezentance. To je, ne glede na uvrstitev na EP-ju, napovedal že prej.

Poškodbi Gallasa in Sagnola
Francoza Willy Sagnol in William Gallas bosta zaradi poškodb, ki sta jih staknila na tekmi proti Švici, izpustila četrtfinalni dvoboj proti Grčiji. Za Sagnola je prvenstvo pravzaprav že končano, saj si je zlomil roko.

Ferreira na Otok
Nemec Michael Ballack bo zanesljivo tudi v naslednji sezoni igral za Bayern. Zanj se je zelo zanimala Barcelona. Portugalski branilec Paulo Ferreira gre po poti trenerja Mourinha in se iz Porta seli v londonski Chelsea.

Zidane in Thuram kmalu rekorderja
Zinedine Zidane in Lilian Thuram sta na tekmi s Švico odigrala 13. tekmo za Francijo na EP-jih. S tem sta se pridružila rekorderjem Klinsmannu, Bergkampu, Blancu, Deschampsu, Hässlerju, Maldiniju in Schmeichlu. V četrtfinalu z Grčijo bosta torej sama rekorderja po številu nastopov na evropskih prvenstvih.

Grožnja s kaznijo za žvižganje ob himni
Uefa je zagrozila, da ne bo več prenašala nespoštljivega obnašanja navijačev ob igranju državnih himen. "Imamo kar nekaj načinov za preprečitev. Reprezentance lahko opozorimo, ali pa jih tudi denarno kaznujemo," je povedal predstavnik Uefe William Gaillard.

Češka nagrada: Obisk žena in deklet
Za nagrado za uvrstitev v četrtfinale bodo lahko češke nogometaše po skoraj mesecu dni obiskale njihove žene in dekleta. "Komaj čakam," je dejal branilec Tomas Ujfalusi.

Tudi princ William na tekmi
Princ William je združil praznovanje rojstnega dne z ogledom tekme med Anglijo in Hrvaško.

Novica, ki v Angliji niti ni nekaj posebnega
55-letna Angležinja je zaprosila za razvezo, ker se je njen soprog odločil, da bo letošnji dopust namesto njej popolnoma posvetil nogometu in pivu.