Foto:
Foto:
Juan Carlos Valeron, strelec zadetka proti Rusiji, na zadnji tiskovni konferenci.
Demis Nikolaidis bo srečanje najverjetneje spet začel na klopi.

Španski selektor Inaki Saez je prepričan, da se njegovi varovanci zavedajo moči Grkov, ki so navdušili proti Portugalski. Nov v ekipi bo Xabi Alonso, ki bo igral namesto Rubensa Baraje, medtem ko bo joker s prve tekme Juan Carlos Valeron ponovno začel na klopi.

V središču pozornosti bo dvoboj med levim krilom Španije Vicentejem, ki je bil nerešljiva uganka za rusko obrambo, in desnim branilcem Grčije Yourkasom Seitaridisom. 23-letni novopečeni igralec Porta je na dobri poti, da postane najprijetnejše odkritje prvenstva.

Joseba Etxeberria, eden najboljših na tekmi proti Rusiji, meni, da bo potrebna potrpežljivost, saj grške obrambe ne bo moč ugnati kar v petih minutah.

"Raul bo vedno začel tekmo. On zna igrati nogomet in natančno ve, kam se mora v določenem trenutku postaviti. Takšni igralci pa morajo vedno igrati, saj lahko iz nič napravijo veliko," je na kritike medijev glede napadalca Real Madrida odločno odgovoril Saez.

Tudi napadalec madridskega Reala, ki je v 73 tekmah za Španijo dosegel 38 golov, kar ga uvršča na vrh strelcev v reprezentanci, je pred nadaljevanjem prvenstva zelo optimističen: "Počutim se odlično in zato z optimizmom zrem v nadaljnje dvoboje. Edino, kar mi manjka, je zadetek, ki bi me sprostil."

Nemec na grški klopi Otto Rehhagel je zelo skrivnosten pri svoji enajsterici. Začel naj bi ponovno brez Demisa Nikolaidisa.

"Naša najmočnejša stran je prav faza branjenja. Portugalci nam sicer niso ponudili veliko priložnosti, a smo vseeno zmagali. V nogometu je pač vse mogoče," je najboljše atribute grške izbrane vrste pojasnil napadalec madridskega Atletica Nikolaidis
Ekipi sta se pomerili že v kvalifikacijah za Euro 2004, kjer sta obe slavili v gosteh. Še posebej presenetljiva je bila zmaga Grkov v Zaragozi z 1:0.

DOBRO JE VEDETI
- V štirih dosedanjih dvobojih je Grkom le enkrat uspelo premagati Špance.

- Grčija je zmagala na zadnjih sedmih uradnih tekmah, zadnji poraz so doživeli proti Ukrajini oktobra leta 2002.

- Vseh 13 grških igralcev, ki je igralo na zadnji tekmi proti Španiji v Zaragozi, je tudi tokrat v ekipi.

- Španci niso izgubili 11 tekem zapored.

- Španija je zgrešila kar štiri od zadnjih osem enajstmetrovk na evropskih prvenstvih.

- Leta 1988 je Špancem edinkrat dosedaj uspelo zmagati na prvi tekmi Eura, vendar so potem izgubili preostali dve in izpadli.

Sreda ob 18.00 (Porto - Bessa):    
GRČIJA             ŠPANIJA
                    
---------- verjetni postavi: ----------
 1 Nikopolidis    23 Casillas    
14 Fyssas       5 Puyol     
 5 Dellas       3 Marchena    
19 Kapsis       6 Helguera    
 2 Seitaridis    15 Raul Bravo   
10 Tsartas      17 Etxeberria   
20 Karagounis     4 Albelda    
 6 Basinas      16 Alonso     
 8 Giannakopoulos  14 Vicente    
15 Vryzas      10 Morientes   
 9 Charisteas     7 Raul      
---------------------------------------
                    
Sodnik: Lubos Michel (Slovaška)