Foto:
Foto:

Predsednik Nogometne zveze Italije je potrdil, da bo novi selektor Italije Marcelo Lippi. Lippi je letos še treniral Juventus, na klopi reprezentance pa bo zamenjal Giovannija Trapattonija, ki se z italijansko reprezentanco na EP-ju ni uvrstil v četrtfinale.

Trapattoniju je spodletelo tudi na zadnjem SP-ju, zato je bila menjava pričakovana. 56-letni Lippi bo Italijane vodil do konca SP-ja v Nemčiji leta 2006 in je že napovedal, da ne namreva delati nikakršnih revolucionarnih sprememb.

"Želim ustvariti enotno moštvo, ki mu bom dodal še kakšnega igralca iz selekcije U-21. V prihodnje računam na vse igralce, ki so bili na letošnjem prvenstvu," so bile besede Lippija.

Saezu dovolj furie
Inaki Saez je odstopil z mesta selektorja španske reprezentance. Čeprav mu je španska zveza že pred prvenstvom ponudila podaljšanje pogodbe za dve leti, se je Saez odločil, da prekine sodelovanje. Španski strateg je ob tem kritiziral španske medije, da sami poskušajo izbrati igralce in način igre.

Eriksson v Nemčiji želi lovoriko
Pritisku javnosti pa ni podlegel angleški selektor Sven Goran Eriksson, ki je pred dvema mesecema že podaljšal pogodbo do leta 2008 in jo namerava izpolniti do konca. Cilj Šveda je svetovno prvenstvo čez dve leti, kjer želi angleško izbrano vrsto pripeljati dlje kot do četrtfinala.