Foto:
Foto:

Danska nogometna zveza se je pri Uefi že pritožila. Tottija zelo verjetno čaka kazen. Kakšna, bo znano v četrtek. Mihajlović je bil na primer zaradi pljuvanja in brcanja novembra kaznovan z osmimi tekmami neigranja. Slike Tottijevega nečednega dejanja si oglejte tu.

Fringsova dva zadetka
Nemec Torsten Frings, ki je proti Nizozemski zadel iz prostega strela, bo naslednjo sezono igral pri Bayernu. 27-letni vezni igralec je doslej branil barve Borussie iz Dortmunda. To je že Bayernova tretja okrepitev po koncu sezone. Pred tem sta k Bavarcem prišla branilec Lucio (Bayer) in napadalec Hashemian (Bochum).

Lucic vprašljiv
Nastop Šveda Teddyja Lucica na petkovi tekmi proti Italiji je pod vprašajem. Branilec Bayer Leverkusna je na tekmi proti Bolgarom (5:0) staknil resnejšo poškodbo reber. Če ne bo nared, ga bo najverjetneje zamenjal Wilhelmsson.

Cruyff zelo kritičen
Nekdanji legendarni nizozemski nogometaš Johan Cruyff je bil zelo nezadovoljen s predstavo svojih rojakov v uvodni tekmi proti Nemčiji. "Zadovoljni smo lahko le z izidom, igra pa mora oditi v takojšnjo pozabo," je dejal Cruyff. "Nizozemska igra je bila na meji med slabim in zelo slabim," je še dodal.

Majico bo uokviril
David Beckham bo majico, ki jo je na tekmi Anglija - Francija nosil Zinedine Zidane, uokviril in obesil v svoji hiši, še prej pa bo soigralca pri Realu prosil, naj jo podpiše. Velika asa obeh reprezentanc sta si po derbiju izmenjala majice, Zidane pa je Becksu "opravičujoče" rekel: "Tako pač je."

Desailly je pripravljen
Po poškodbi kolena je že popolnoma okreval kapetan Francije Marcel Desailly, ki bo na voljo selektorju Jacquesu Santiniju že na tekmi proti Hrvaški. 35-letni branilec si je poškodoval desno koleno prejšnji mesec na prijateljski tekmi proti Braziliji v Parizu. Na vprašanje, ali bo igral proti Hrvaški, je Desailly odgovoril: "Bolj da kot ne, čeprav je lahko še vedno ne. Odločitev je v rokah selektorja."