Foto:
Foto:
Deco bo v novi sezoni igral na Otoku.

Incident se je zgodil na prvi tekmi skupine C med Italijo in Dansko. Uefa je Tottija kaznovala na podlagi videoposnetka danskih kamermanov, ki so edini posneli omenjeni dogodek. Totti bo lahko igral šele v polfinalu, seveda, če se azzuri tja sploh uvrstijo.

Deco na pragu Chelseaja
Vezni igralec Porta Deco je dejal, da bo po koncu Eura zagotovo odšel v angleški Chelsea. "Praktično smo se že dogovorili. Moram opraviti le še zdravniški pregled in podpisati pogodbo," je dejal Deco, ki se bo v Chelseaju pridružil trenerju Joseju Mourninhu, s katerim je s Portom osvojil Ligo prvakov.

Angleškemu huliganu dve leti zapora
Sodišče v portugalski Albufeiri je po hitrem postopku končalo proces proti 12 angleškim huliganom, aretiranim v ponedeljkovih nočnih neredih v tem turističnem mestu. Enega med njimi, ki je obtožen, da je v policista vrgel steklenico, so obsodili na dve leti zapora, deset ostalih pa na pogojne kazni. Vse obsojene so takoj izgnali iz države. Obsojeni razgrajač bo svojo kazen odsedel v enem od britanskih zaporov.

Grki proti Rusiji brez Giannakopolousa
Grški vezist Setilios Giannakopoulos bo zaradi poškodbe mišice na nogi, ki jo je staknil na srečanju s Španijo, izpustil tekmo zadnjega kroga v skupini A proti Rusiji.

Nizozemskim navijačem zgorel avtobus
Nizozemski nogometni navijači so na Portugalskem doživeli podobno usodo kot hrvaški, ki so bili udeleženi v torkovo prometno nesrečo pri Obrežju, v kateri je zgorel njihov avtobus. Tudi Nizozemci so morali bežati iz gorečega vozila, potem ko so avtobus domnevno zaradi pregretih zavor v severni Portugalski zajeli plameni. Nobeden od 30 potnikov, ki so se vračali domov po tekmi Nizozemska - Nemčija, ni bil poškodovan, nekateri pa so ostali brez denarja in dokumentov.

Španci brez dveh članov udarne enajsterice
Španec Joseba Etxeberria bo zaradi poškodbe skoraj zagotovo manjkal na zadnji tekmi skupine A proti Portugalski. Na nedeljski tekmi ne bo igral tudi porumeneli branilec Carlos Marchena.