Večina nemških navijačev navija športno, žal pa je pozornost javnosti pritegnila peščica, ki se je vedla neprimerno. Foto: EPA
Večina nemških navijačev navija športno, žal pa je pozornost javnosti pritegnila peščica, ki se je vedla neprimerno. Foto: EPA

Nemci bodo morali plačati kazni zaradi nespodobnega obnašanja svojih navijačev na vseh treh tekmah skupinskega dela, ki skupaj znesejo 40.000 evrov.

Sporni tudi pirotehnični izdelki
Pri Uefi so dejali, da so se nemški navijači vedli nespodobno na tekmi proti Danski 17. junija, ko so razobesili nacistično zastavo, prav tako pa so njihovo obnašanje obsodili na tekmah proti Portugalski in Nizozemski. Skupino navijačev z nacističnimi simboli je odkrila posebna skupina nadzornikov FARE, ki je med tekmo proti Danski opazila zastave, geste in prepevanje nacističnih pesmi, medtem ko so bile na tekmah proti Nizozemski in Portugalski sporni pirotehnične izdelke.

Chiellini spet trenira
Iz italijanskega tabora so sporočili, da si je Giorgio Chiellini pozdravil poškodbo in že trenira z ekipo pred četrtkovim velikim polfinalnim obračunom z Nemčijo. Branilec Juventusa je izpustil nedeljsko četrtfinalno srečanje z Anglijo, v osrčju obrambe ga je zamenjal Leonardo Bonucci. Za polfinale pa sta vprašljiva vezist Daniele De Rossi in bočni branilec Ignazio Abate, ki sta proti Angležem staknila lažjo poškodbo. Tekmo z Nemci bo moral zaradi kazni izpustiti Christian Maggio.