Gianluigi Buffon in Mario Balotelli na ponedeljkovem sprejemu v predsedniški palači pri italijanskem predsedniku Giorgiu Napolitanu (levo). Foto: EPA
Gianluigi Buffon in Mario Balotelli na ponedeljkovem sprejemu v predsedniški palači pri italijanskem predsedniku Giorgiu Napolitanu (levo). Foto: EPA
Gianluigi Buffon in Cesare Prandelli
Buffon se je pred EP-jem znašel pod drobnogledom medijev, ko se je izvedelo, da je leta 2010 v nekem kiosku v Parmi v devetih mesecih za stave vplačal več kot milijon in pol evrov. Foto: Reuters

Kapetan "azzurrov", ki so v nedeljo v finalu klonili proti Španiji (0:4), bo v znanem romarskem kraju v Bosni in Hercegovini ostal do srede. V Mostarju je (po besedah očividcev sam) z zasebnim letalom pristal okrog 12.30. Prepoznali so ga tudi nekateri italijanski turisti in romarji ter se hitro podali v lov na njegov avtogram ali fotografijo.
Tam je bil že večkrat
V Medžugorje se je odpravil z mercedesom z zatemnjenimi stekli, se v cerkvi zadržal pri krajši molitvi in nato v daljšem pogovoru z "gostitelji", potem pa se je odpravil v hotel. Na vprašanja številnih novinarjev ni želel odgovarjati.

V romarskem središču pravijo, da jih je Buffon obiskal že večkrat, a nikoli ni želel iz tega "delati novice". Junija se je tam mudil tudi Roberto Mancini, italijanski trener, ki je letos z Manchester Cityjem slavil v Premier League.

Na facebooku o "sporu" s Super Mariem
V torek so v Italiji odmevale tudi govorice, da naj bi se po nedeljskem visokem porazu v slačilnici hudo sporekla Buffon in Mario Balotelli. Slednji je takoj po tekmi oddrvel v garderobo, a se nato vrnil na podelitev medalj. Ko so se italijanski nogometaši nato skupaj odpravili v slačilnico, naj bi v njej izbruhnil besedni dvoboj med Buffonom in Balotellijem, ki naj bi trajal kar 10 minut.

Buffona naj bi razjezile domnevne Balottelijeve obtožbe na račun Juventusovih igralcev, ki jih je okrivil za poraz. Thiago Motta, eden od reprezentantov, je ob prihodu "azzurrov" v ponedeljek popoldne na rimsko letališče, dogodek zanikal, enako so storili tudi predstavniki italijanske nogometne zveze.
Na sprejemu pri italijanskem predsedniku Giorgiu Napolitanu so pozorna očesa sicer opazila, kako je Buffon Balotelliju popravljal kravato. Tudi sam Buffon se je danes na dolgo razpisal na facebooku in vse skupaj zanikal ter med drugim omenil, da je bil Balotelli po tekmi na dopinškem testu.