Turški sodnik Cuneyt Cakir se je še pred polfinalom znašel v navzkrižnem ognju portugalskih medijev. Foto: EPA
Turški sodnik Cuneyt Cakir se je še pred polfinalom znašel v navzkrižnem ognju portugalskih medijev. Foto: EPA

"Alarm zaradi Cakira, Portugalska je ogorčena," piše na naslovnici najbolj branega A Bola, ki omenja predsednika španske nogometne zveze Angela Villarja kot predsednika Uefine komisije za delegiranje sodnikov.

Špansko-turška zarota
Podpredsednik komisije je Turek Senes Erzik, ki mu očitajo, da je "velik prijatelj Barcelone in Unicefa". Unicefov napis je bil na dresih Bracelone, Portugalci pa razkrivajo, da je bil prav Erzik, ugledni član Unicefa, med glavnimi, ki je sodeloval v dogovarjanju s Katalonci za brezplačno reklamo na njihovih dresih od leta 2006 do 2011.

Tudi Record ni zadovoljen z izbiro sodnika: "Ni nam všeč. Portugalska zveza celo razmišlja, da se oglasi javno zaradi prevelikega vpliva na izbiro sodnikov, ki ga ima Villar." Villar je zelo vpliven mož. Na začetku leta je bil že sedmič izbran za predsednika španske zveze, poleg delovanja v Uefi, pa je bil dejaven tudi v Fifi, kjer je bil prav tako zadolžen za sodnike.

35-letni Cakir je na Euru vodil dve tekmi, Ukrajina - Švedska in Italija - Irska. Na zadnji je dodelil rdeči karton Keithu Andresu, s čimer je razjezil Irce.