Anglija je v polfinalu na velikih tekmovanjih nazadnje igrala leta 1996. Foto: EPA
Anglija je v polfinalu na velikih tekmovanjih nazadnje igrala leta 1996. Foto: EPA
Rooney mož odločitve v Donecku

Zdaj so na tradicionalno vroči angleški medijski sceni v "napadu" selektor in nogometaši. "Nihče ni verjel v nas na začetku, toda v pravem trenutku stopnjujemo formo. V preteklosti so nas kritizirali, ker smo na velikih tekmovanjih igrali slabo, zaostajali za pričakovanji. Te kritike sprejemamo. Ko te pa napadajo še pred začetkom tekmovanja, ni lepo in moraš reagirati," je povedal kapetan Anglije Steven Gerrard.

Z visoko dvignjeno glavo hodi tudi Hodgson, ki je ob imenovanju za naslednika Fabia Capella doživel pravi pogrom angleških tabloidov, ki so se spustili tako nizko, da so mu očitali celo govorno napako. "Če bi nekdo pred prvenstvom napovedal, da bomo prvi v skupini, mu ne bi verjelo veliko ljudi. Večina bi celo rekla, da ne bomo šli skozi skupino, toda mi smo jo osvojili, in to po točkah, ne na gol razliko. To nam prinaša dodaten dan odmora pred četrtfinalom."

"Seveda ni bilo vse idealno. Nismo bili dovolj mirni, ko smo imeli žogo v posesti. To moramo popraviti. Še vedno popravljamo svojo igro, saj smo skupaj malo časa," je še povedal Hodgson, ki je ostal neporažen tudi na peti tekmi, odkar je sedel na klop Anglije.

Hodgson je bil poln hvale na račun Wayna Rooneyja, ki se je vpisal med strelce že na prvi tekmi, saj je moral na prvih dveh zaradi kazni počivati. "Smo izjemno samozavestni. Težko nas bo premagati. Upam, da se letos končno prebijemo v polfinale," je povedal Rooney, ki je bil leta 2004 poškodovan, leta 2006 pa izključen v četrtfinalnih porazih proti Portugalski. "Tekma proti Italiji bo zelo tesna, saj igramo podobno. Imamo kakovost in vemo, česa smo sposobni. Menim, da si nobena reprezentanca ne želi igrati z nami."

Anglija in Italija se bosta v zadnjem četrtfinalnem obračunu pomerili v nedeljo ob 20.45.

Rooney mož odločitve v Donecku