Bonucci je takole utišal Balotellija, ki so se mu irski navijači pošteno zamerili. Foto: EPA
Bonucci je takole utišal Balotellija, ki so se mu irski navijači pošteno zamerili. Foto: EPA
Irski navijači v Poznanju
Tisoči irskih navijačev so navdušili gostitelje Poljake, a tudi razjezili svojeglavega napadalca Italije. Foto: EPA
Italija po zmagi nad Irsko v četrtfinale

Psovke v italijanščini in angleščini bi lahko bolje razumeli, če ne bi na pomoč pri krotenju nepredvidljivega napadalca Italije priskočil njegov soigralec Leonardo Bonucci, ki je z dlanjo prekril Balotellijeva usta in s tem najverjetneje preprečil kakšen nadaljnji incident in morebitno kazen Uefe.

Bonucci ni razumel, a vseeno posredoval
"Rekel je nekaj v angleščini, ki je ne razumem, tako da nimam pojma, za kaj je šlo. Na žalost je Mario zelo nagonski, kar pa je hkrati tudi njegova vrlina. Brez takšne osebnosti, kakršno ima, ne bi mogel dosegati tako čudovitih golov," je po tekmi branilec Bonucci opisal proslavljanje drugega italijanskega gola, po katerem je začel Balotelli zmerjati irske navijače.

Po ogledu videa so si v Italiji edini, da je "Super Mario" izrekel "Figli di p..." (Kurb*** sinovi), a mu je Bonucci preprečil dokončanje kletvice. V 90. minuti je rezervist Balotelli sicer zabil enega najlepših golov prvenstva, ko je obrnjen s hrbtom proti vratom Irske z voleudarcem poslal žogo v mrežo za končnih 2:0, s čimer je Italija potrdila napredovanje v četrtfinale Eura 2012.

Žvižgi in žaljivke za "Super Maria"
Irski navijači so ob vstopu Balotellija v igro v 75. minuti bučno izžvižgali napadalca Manchester Cityja, ki s svojimi potezami in vedenjem redno dviga prah. Pojavila so se tudi pričevanja, da Irci niso ostali samo pri žvižgih, ampak tudi pri žaljivkah rasistične narave, na kar je temnopolti Italijan izredno občutljiv. Sam Balotelli izbruha po golu ni komentiral, saj v Palermu rojeni in v okolici Brescie vzgojeni nogometaš na EP-ju izredno redko nastopa pred novinarji.

V priloženi videonovici si poglejte izreden gol Maria Balotellija.

Selektor Italije Cesare Prandelli soglaša z ocenami, da je nepredvidljivi 21-letni nogometaš ganskih korenin velik adut "azzurrov" v izločilnih bojih, vseeno pa je svojega izbranca posvaril: "Ne igra sam, okoli njega je celotno moštvo, ki mu mora pomagati."

Italija po zmagi nad Irsko v četrtfinale