Vezist Francije in Manchester Cityja je poskrbel za zadnjega v vrsti škandalov, ki že nekaj let pretresajo francosko nogometno izbrano vrsto. Foto: EPA
Vezist Francije in Manchester Cityja je poskrbel za zadnjega v vrsti škandalov, ki že nekaj let pretresajo francosko nogometno izbrano vrsto. Foto: EPA
Samir Nasri
Ali je bil ta izreden zadetek proti Angliji zadnji Nasrijev gol v dresu Francije? Javnost je proti "črni ovci", čaka ga ostra kazen zveze ... Foto: Reuters

Kot poroča priznani športni dnevnik L'Equipe, pri FFF resno razmišljajo o dveletni prepovedi nastopanja za francosko izbrano vrsto, kar pomeni, da bi Nasri moral izpustiti tudi svetovno prvenstvo v Braziliji 2014.

Spor z novinarjem L'Equipa
Nasrijev primer se vrti okoli spora z novinarjem L'Equipa, ki je po zadnjih prijateljskih tekmah pred turnirjem postavljal pod vprašanje Nasrijevo mesto v začetni enajsterici "galskih petelinov". Po izenačujočem golu proti Angliji (1:1) je 25-letnik iz Marseilla ob slavju gola s prstom pred ustmi pokazal novinarju, da naj utihne.

Nasri je novinarju največjega evropskega športnega dnevnika zameril kritične članke in potožil, da novice še poslabšujejo stanje njegove bolne matere.

Dvoboj po Švedski, izbruh po izpadu
Zadeva se je poslabšala po porazu s Švedsko (0:2), ko se pred sedmo silo v mešani coni odvil žolčen besedni dvoboj, pri čemer tudi omenjeni novinar L'Equipa še zdaleč ni ohranil profesionalne drže. A najslabšo "medijsko" predstavo je Nasri prihranil za konec. Po četrtfinalnem porazu s Španijo (0:2) Nasri ni želel komentirati tekme, pri čemer pa je namenil novinarjem celu kup žaljivk. Agencijo AFP je zavrnil: "Novinarji iščete samo sranje," na kar je novinar odvrnil: "Poberi se! S tabo ne bom govoril."

Sledil je besni izbruh Nasrija: "Je** se, Pič** ti mat***, kurb*** sin. Želeli ste, da izpademo, j*** se vsi. Zdaj lahko napišete, da sem slabo vzgojen."

Dugarry zaman mirili Nasrija
Vročekrvnega Marseillčana je skušal pomiriti nekdanji reprezentant Christophe Dugarry, ki je postal televizijski analitik in je iz svoje kariere dobro vajen bodic francoskih športnih novinarjev. "Samir, napisali smo samo, da nisi dobro igral," je Dugarry zaman miril nogometaša, ki ga zdaj čaka huda reprezentančna kazen.

Kazni še za trojico igralcev
Prihodnji torek se bo sestal izvršni odbor francoske krovne zveze in razpravljal o sankcijah za Nasrija, pod drobnogledom zveze pa bodo tudi dejanja Hatema Bena Arfa, Yanna M'Vila in Jeremyja Meneza.

Do zdaj si je najdaljšo prepoved nastopanja leta 2010 prislužil Nicolas Anelka, ki zaradi razžalitve tedanjega selektorja Raymonda Domenecha ni smel nastopati 15 mesecev.