Angleški navijači ne bodo tako množično potovali v Ukrajino, kot bi morda pričakovali. Foto: EPA
Angleški navijači ne bodo tako množično potovali v Ukrajino, kot bi morda pričakovali. Foto: EPA

Vseh vstopnic, denimo, niso prodali niti za ponedeljkovo tekmo med Anglijo in Francijo v Donecku. Vzrok za manjše zanimanje angleških navijačev, ki na prvenstva vselej potujejo v velikem številu, so tudi visoke cene namestitev in slabe prometne povezave. "Težko je najti let za Kijev, cene so zelo visoke. Tudi razdalje med prizorišči so velike, kar predstavlja dodaten strošek," je povedal predstavnik združenja angleških navijačev Kevin Miles.

Angleži "vrnili" precej vstopnic
Tiskovni predstavnik Evropske nogometne zveze (Uefa) Thomas Giordano je kljub temu prepričan, da bodo stadioni povsem polni na prav vseh tekmah. Poudaril je, da je na prvenstvu pred štirimi leti v Avstriji in Švici v tem obdobju prodaje na razpolago ostalo več "kart". Skupaj je v prodaji 1,4 milijona vstopnic.

Angleška nogometna zveza je za tekmi proti Franciji in Ukrajini v Donecku dobila na razpolago 7.500 vstopnic ter za tekmo proti Švedski v Kijevu 9.000, za vsako srečanje pa so prek uradnega sistema navijačev prodali samo po 3.000 vstopnic. Če posamezne države udeleženke ne izkoristijo vseh njim namenjenih vstopnic, jih organizatorji najprej dodelijo tekmecem, nato pa še drugim zainteresiranim.
Vseh vstopnic niso prodali tudi za tekme v skupini B, med drugim za srečanji med Nemčijo in Portugalsko ter Nizozemsko in Portugalsko.