Franck Ribery je zadel za izenačenje, le tri minute pozneje so Francozi uprizorili preobrat. Foto: Reuters
Franck Ribery je zadel za izenačenje, le tri minute pozneje so Francozi uprizorili preobrat. Foto: Reuters
Aldo De Nigris
Aldo De Nigris (v sredini) se je na tekmi na stadionu MetLife v New Yorku proti Valižanom dvakrat vpisal med strelce. Foto: Reuters

"Galski petelini" so tekmo sicer začeli izjemno slabo, saj so se že po dobre pol ure igre znašli v zaostanku dveh zadetkov. Islandci so v vodstvo smuknili v 27. minuti, potem ko je po lepi podaljšani podaji z volejem vratarja Steva Mandandaja premagal Birkir Bjarnason. Vodstvo so podvojili sedem minut pozneje prek Kolbeinna Sigthorssona. Napadalec Ajaxa je hladnokrvno zaključil po lepem predložku Rurika Gislasona.

Preobrat dosežen tri minute pred koncem
Toda Francozi se niso dali. Po odmoru so zaigrali precej bolje, zaostanek so prepolovili v sedmi minuti nadaljevanja. Po strelu Karima Benzemaja je odbito žogo v mrežo pospravil Mathieu Debuchy. Francozi so dolgo lovili izenačenje, ki je vendarle sledilo v 82. minuti. Franck Ribery je si je izmenjal dvojno podajo z Olivierjem Giroudom in natančno zadel za 2:2. Le tri minute pozneje je tekmo odločil Adil Rami. Znova se je s podajo izkazal Giroud, branilec Valencie pa je z odličnim nadzorom nad žogo ohranil posest in brez težav zadel za zmago.

Nedeljski prijateljski tekmi:
FRANCIJA
- ISLANDIJA 3:2 (0:2)
Debuchy 52., Ribery 85., Rami 87.; Bjarnason 27. , Sigthorsson 34.

MEHIKA - WALES 2:0 (1:0)
Nigris 43., 89.