Andre Schürrle se z Miroslavom Klosejem veseli zadetka. Foto: EPA
Andre Schürrle se z Miroslavom Klosejem veseli zadetka. Foto: EPA
Nemčija
Nemci so z igralci Bayerna popolnoma druga ekipa od tiste, ki je prejela pet golov v Švici. Foto: EPA
Franck Ribery
Franck Ribery je hitro pozabil razočaranje po porazu v finalu Lige prvakov. Dobro formo je pokazal tudi v dresu galskih petelinov. Foto: EPA

Že v 5. minuti se je poškodoval vezist Yann M'Vila in v solzah zapustil igrišče. Zvil si je desni gleženj, a njegov nastop na EP-ju naj ne bi bil vprašljiv. Gostitelji so začeli sijajno. V 11. minuti je Željko Brkić še uspel odbiti predložek Gaela Clichyja, Franck Ribery pa je nato žogo z volejem poslal v mrežo. Štiri minute zatem je Florent Malouda z izjemnim strelom s 25 metrov razparal mrežo.

Tudi v nadaljevanju so Francozi navdušili navijače, a niso uspeli povišati izida. "Zelo sem zadovoljen z igro v napadu v prvem polčasu, veliko stvari nam je uspevalo. Precej smo izboljšali pripravljenost v primerjavi z nedeljsko tekmo proti Islandiji, a še vedno nismo prikazali vsega. V zadnjih 15 minutah nam je malce zmanjkalo sape," je dejal francoski selektor Laurent Blanc, ki se že veseli uvodne tekme z Anglijo 11. junija v Donecku.

Gomez in Schürrle zadela v Leipzigu
Nemški selektor Joachim Löw se je zelo razveselil nogometašev Bayerna, ki so manjkali v soboto v Švici ob porazu s 3:5. "Elf" je Izraelce pred 43.200 gledalci na Red Bull Areni v Leipzigu stisnil v kazenski prostor že na uvodu. V 19. minuti je Jerome Boateng z močnim strelom zadel levo vratnico. Pet minut pred odmorom je Thomas Müller podal pred vrata, kjer je Mario Gomez žogo poslal pod prečko.

V 54. minutije Gil Vermouth pošteno ogrel dlani Manuela Neuerja. Osem minut pred koncem je Andre Schürrle z močnim strelom z desncio z 20 metrov postavil končni izid.
"To je bila zelo soliden zadnji test pred prvo tekmo EP-ja. Zmaga nam bo dalal dodatnega zagona pri zaključnih pripravah, še vedno nam ne gre vse po načrtih. Pred vrati nasprotnika še nismo pravi, delamo preveč napak, ne izkoristimo velikih priložnosti," je pojasnil Löw.

Prijateljske tekme:
NEMČIJA
- IZRAEL 2:0 (1:0)
Gomez 40., Schürrle 82.

Nemčija: Neuer, Boateng, Mertesacker, Badstuber, Lahm, Khedira (88./L. Bender), Kroos (86./Götze), Müller (83./Reus), Özil, Podolski (67./Schürrle), Gomez (67./Klose).

Izrael: Harosh, Shpungin, Tibi, Ben Haim, Gershon, Natcho (73./Biton), Yadin (86./Tzedek), Benayoun (46./Vermouth), Zahavi (67./Sahar), Melikson (46./Rafaelov), Shechter (46./Damari).

Sodnik: Kevin Blom (Nizozemska)


GRČIJA - ARMENIJA (Kufstein) 1:0 (1:0)
K. Papadopoulos 23.

FRANCIJA - SRBIJA 2:0 (2:0)
Ribery 11., Malouda 15.

ZDA - BRAZILIJA 1:4 (1:2)
Gomez 45.; Neymar 12., Silva 26., Marcelo 52., Pato 87.

Petek:
ČEŠKA - MADŽARSKA

AVSTRIJA - UKRAJINA

ITALIJA - RUSIJA (Ženeva)