Steven Gerrard na tekmi z Italijo ni prišel do izraza, saj je moral celotno srečanje pokrivati izjemnega Andrea Pirlo in se je bolj kot na napad osredotočal na obrambo. V loteriji strelov z bele točke je bil uspešen. Foto: EPA
Steven Gerrard na tekmi z Italijo ni prišel do izraza, saj je moral celotno srečanje pokrivati izjemnega Andrea Pirlo in se je bolj kot na napad osredotočal na obrambo. V loteriji strelov z bele točke je bil uspešen. Foto: EPA
Roy Hodgson
Roy Hodgson na klopi angleške reprezentance še ni doživel poraza po rednem delu srečanja. Foto: EPA

Številni so prepričani, da bo Gerrard po izpadu Anglije z letošnjega evropskega prvenstva sklenil reprezentančno kariero, a je 32-letnik odločen, da bo angleški dres nosil še vsaj do leta 2014, ko bomo v Braziliji dobili novega svetovnega prvaka.

Dali so vse od sebe
"Opravil sem krajši pogovor s selektorjem in angleško nogometno zvezo. Povedal sem jim, da bom reprezentanci na voljo, dokler me bo hotela," je dejal Gerrard in se strinjal z novinarji, ki so kritizirali igro angleške reprezentance. "Igra vsekakor ni bila fantastična, to dokazujejo tudi podatki o posesti žoge. Precej moramo izboljšati igro v napadu, bolje se moramo odkrivati. Vseeno pa sem prepričan, da nam navijači izpada ne zamerijo. Najbrž se vsi strinjajo, da smo dali vse od sebe," je še povedal Gerrard, ki je bil na zaključnem turnirju s tremi podajami za zadetek tudi najučinkovitejši igralec angleške reprezentance.

Vedeli, kam bodo streljali Italijani?
Italijani so kar 64 odstotkov igralnega časa imeli žogo v svoji posesti, bili se agresivnejši, pripravili so si tudi več lepih priložnosti in številni so prepričani, da bi se zgodila krivica, če bi izpadli, a še enkrat se je izkazalo, da Angležem streli z bele točke enostavno ne ležijo. Od sedmih poskusov so srečanje po loteriji strelov z 11 metrov dobili zgolj enkrat. "Nikoli se ne moreš v celoti pripraviti na izvajanje tovrstnih strelov. Na treningih smo jih vadili, pogovarjali smo se o njih, vedeli smo, kam bodo Italijani streljali. Izvajanje 11-metrovk je tekma povsem zase, mi pa moramo v bodoče poskrbeti, da ekipo premagamo v rednem delu srečanja," je še dodal selektor Roy Hodgson, ki srečanja na klopi angleške reprezentance po rednem delu še ni izgubil.