Robbie Keane ni imel svojega večera na razmočenem igrišču na stadionu Ferenca Puškaša. Foto: EPA
Robbie Keane ni imel svojega večera na razmočenem igrišču na stadionu Ferenca Puškaša. Foto: EPA

Irci so neporaženi že 14 tekem, na enajstih izmed teh niso prejeli zadetka. Razmere v Budimšeti so bile zelo težke, začetek srečanja je bilo preložen za 20 minut zaradi močnega naliva. Giovanni Trapattoni je poslal na igrišče udarno enajsterico, ki naj bi igrala tudi na evropskem prvenstvu, vratar Shay Given je bil zaradi bolečin v kolenu ob polčasu zamenjan, v drugem delu je branil Kieren Westwood.

V 14. minuti je zapretil kapetan Irske Robbie Keane, vendar je bil Adam Bogdan na mestu. Madžari so nato prevzeli pobudo, dvakrat je bil blizu zadetka Balazs Dzsudzsak. Adam Szalai se je sam znašel pred Givnom, a ni bil dovolj zbran.

V drugem polčasu je bil Szalai v 53. in 54. minuti znova nevaren, Westwood je sijajno posredoval. Šest minut pred koncem je rezervist Imre Szabics že ukanil vratarja Ircev, a je Stephen Hunt žogo izbil z golove črte.

"Imeli smo kar nekaj sreče. Že v prvem polčasu bi lahko zaostajali z 0:2, vendar nas je reševal Given. Madžari bi si zaslužili zmago, igrajo lep nogomet, imajo veliko mladih igralcev. Mi bi lahko na koncu izgubili tudi z 0:3. Vedel sem, da nas čaka težka tekma. Imamo težave proti ekipam, ki igrajo z enim napadalcem, to bomo skušali v naslednjih odpraviti. Hrvaška igra drugačen slog, ključna bo igra na sredini igrišča," je povedal Trapattoni.

Prijateljska tekma:
MADŽARSKA - IRSKA 0:0

Madžarska: Bogdan, Varga, Meszaros, Gyurcso (87./Koltai), Korcsmar, Halmosi (70./Kadar), Pinter (45./Vanczak), Koman, Dzsudzsak, Szakaly (67./Szabics), Szalai (79./Nemeth).

Irska: Given (45./Westwood), O'Shea, St. Ledger, Dunne, Ward, Duff (63./Hunt), Andrews (66/Gibson), Whelan (85./Green), McGeady, Keane (61./Cox), Doyle (45./Walters).

Sodnik: Kenn Hansen (Danska)


Torek:
ŠVEDSKA - SRBIJA

UKRAJINA - TURČIJA (Ingolstadt)

FRANCIJA - ESTONIJA

ARMENIJA - KAZAHSTAN

AVSTRIJA - ROMUNIJA

BELORUSIJA - AZERBAJDŽAN