Davide Astori je v italijanski reprezentanci zamenjal poškodovanega Andreo Barzaglija. Foto: EPA
Davide Astori je v italijanski reprezentanci zamenjal poškodovanega Andreo Barzaglija. Foto: EPA
Nizozemci in Italijani obiskali Auschwitz
Euro 2012 je pred vrati

Barzagli, član Juventusa, si je na prijateljski tekmi z Rusijo poškodoval mečno mišico, Astori pa se bo Italiji pridružil danes.

Tudi Italijani obiskali Auschwitz
Nizozemska in italijanska nogometna reprezentanca, ki se bosta v prihodnjih dneh merila na evropskem nogometnem prvenstvu, ki ga bosta skupaj gostila Poljska in Ukrajina, sta obiskali nekdanje koncentracijsko taborišče Auschwitz in se poklonili žrtvam nacističnih zločinov. Taborišče so pred dnevi obiskali tudi nemški nogometaši. "To kar se je storilo tukaj se ne tiče le enega naroda, ampak celotno človeštvo. Njihova bolečina je tudi naša," je zapisala italijanska delegacija v knjigo gostov v muzeju v Auschwitzu.

Koncentracijsko taborišče so obiskali tudi Nizozemci in na spominski zid obesili venec. Prejšnji teden je Auschwitz obiskala tudi nemška delegacija, obisk taborišča pa so napovedali tudi v angleški reprezentanci.

Wilmots nasledil Leekensa
Na klopi belgijske nogometne reprezentance bo do svetovnega nogometnega prvenstva 2014, ki ga bo gostila Brazilija, sedel Marc Wilmots, ki je Belgijce že vodil na zadnjih dveh prijateljskih tekmah. Wilmots je nasledil Georgesa Leekensa, ki je odstopil prejšnji mesec. Leekens je že prevzel belgijski klub FC Brugge. Wilmots je za Belgijo v 12 letih odigral 70 tekem.

Nizozemci in Italijani obiskali Auschwitz
Euro 2012 je pred vrati