Mario Mandžukić je na EP-ju dosegel tri gole. Foto: Reuters
Mario Mandžukić je na EP-ju dosegel tri gole. Foto: Reuters

Prve novice o prestopu 26-letnika iz Wolfsburga so se pojavile pred dnevi, zdaj pa je novica postala tudi uradna. "Poklical me je Karl Heinz Rummenigge in potrdil, da sta se vpletena kluba dogovorila. O vseh podrobnostih sicer še ne morem govoriti," je bil v izjavi za index.hr zadovoljen nogometašev agent Ivan Cvjetković.

Mandžukić bo na bavarskem igral do leta 2015, preostale številke še niso znane. Hrvaški mediji pišejo, da naj bi odškodnina znašala 13 milijonov evrov, letna plača pa naj bi znašala 3,5 milijona evrov.

Ćorluka se je pridružil Biliću
Hrvaški reprezentančni branilec Vedran Ćorluka, ki je nazadnje kot posojeni nogometaš Tottenhama igral za Bayer iz Leverkusna, bo kariero nadaljeval pri Lokomotivi iz Moskve. 26-letni nogometaš, ki je pred prihodom v London nosil dres Manchester Cityja, je v ruski prestolnici že prestal zdravniški pregled. Podpisal je triletno pogodbo. Lokomotivo, ki bo del priprav opravila tudi v Sloveniji, bo sicer vodil Slaven Bilić, ki je še na evropskem prvenstvu vodil hrvaško izbrano vrsto. Ćorluka je pred odhodom v tujino igral za zagrebški Dinamo in Inter iz Zaprešića.

Bale še naprej pri Spursih
Gareth Bale
je s Tottenhamom podpisal novo štiriletno pogodbo. Na White Hart Lanu bo Valižan tako igral vse do leta 2016. "Tu sem že pet let in užival sem prav vsako minuto. Navijači so bili izjemno in rad bi se jim oddolžil s tem, da dam na vsako tekmi vse od sebe. Klub ves čas napreduje in rad bi bil del tega napredka," je povedal 22-letni nogometaš, ki so ga mnogi po koncu letošnje sezone povezovali z odhodom k Barceloni.