Alan Dzagojev, po rodu Osetijec, je na prvih dveh tekmah dosegel tri gole. Foto: EPA
Alan Dzagojev, po rodu Osetijec, je na prvih dveh tekmah dosegel tri gole. Foto: EPA
Giorgios Karagounis
Giorgosu Karagounisu le še ena tekma manjka do izenačitve rekorda Zagorakisa. Foto: EPA

Rusi so na uvodnih dveh tekmah prikazali navdihnjeno igro. Češka je padla s 4:1, Poljska pa je izvlekla remi (1:1). "Zbornaja komanda" je neporažena na zadnjih 16 srečanjih in tudi zato na obračunu z neprepričljivimi Grki favoritinja.

Rusija "različica" Zenita
Predsednik ruske nogometne zveze Sergej Fursenko je jasno povedal, kaj pričakuje od reprezentance: "Pričakujem, da bo naše moštvo dodalo novo zmagovito poglavje v zgodovino ruskega nogometa." In res, zdi se, da je zasedba selektorja Dicka Advocaata ta trenutek pretrd oreh za Grke. Nizozemec na ruski klopi stavi na igralce Zenita, s katerimi je leta 2008 zmagal v Pokalu Uefe. Andrej Aršavin, Aleksander Anjukov, Roman Širokov, Igor Denisov, Vjačeslav Malafejev, Aleksander Keržakov in Konstantin Zirjanov tvorijo ob odkritju prvenstva Alanu Dzagojevu hrbtenico ruske reprezentance. V prvi postavi Rusije utegne zaigrati kar osem nogometašev Zenita.

Santos ne meče puške v koruzo
Grški selektor Fernando Santos bo znova lahko računal na branilca Sokratisa, ki je odslužil kazen. V vratih bo spet verjetno stal Michalis Sifakis, ki je proti Čehom zamenjal poškodovanega Kostasa Chalkiasa. Vezist Giorgos Karagounis bo bržkone izenačil rekord Theodorosa Zagorakisa po številu nastopov za reprezentanco (119). "Na dozdajšnje tekme moramo pozabiti in proti Rusom spisati novo zgodbo. Prepričan sem, da bomo osrečili grške navijače," sporoča Santos. Tekmo si boste lahko ogledali na MMC TV.

SKUPINA A, Varšava

Sobota ob 20.45:
GRČIJA - RUSIJA

Verjetni postavi
Grčija: Sifakis, Torosidis, K. Papadopoulos, Sokratis, Holebas, Maniatis, Katsouranis, Karagounis, Salpingidis, Gekas, Samaras.

Rusija: Malafejev, Anjukov, A. Berezucki, Ignaševič, Žirkov, Širokov, Denisov, Zirjanov, Dzagojev, Keržakov, Aršavin.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)