Stavite lahko do začetka vsake posamezne tekme. Foto: MMC RTV SLO
Stavite lahko do začetka vsake posamezne tekme. Foto: MMC RTV SLO
Evropsko prvenstvo bo potekalo od 8. junija do 1. julija. Foto: MMC RTVSLO

Priljubljena aplikacija Nostradamus se je vrnila v "europreobleki". Mirne vesti in brez strahu pred izgubo stavnega vložka lahko napovedujete izide vseh 31 tekem prvenstva. Prva bo v petek, 8. junija, ob 18.00 (Poljska - Grčija), zadnja pa v nedeljo, 1. julija, ko se bo v Kijevu ob 20.45 začel obračun za naslov evropskega prvaka.

Pravila Nostradamusa
Če še nimate uporabniškega imena na www.rtvslo.si, se morate za sodelovanje le brezplačno registrirati (TUKAJ), nato pa lahko izid posamezne tekme napoveste do njenega začetka. Natančno napovedan izid vam prinese 3 točke. Če ste pravilno napovedali tip in število zadetkov ene ekipe, dobite dve točki. Pravilno napovedani tip vam prinese eno točko. V izločilnih dvobojih se točke štejejo dvojno.

Kako se točkuje?
Poglejmo si pravila točkovanja na primeru tekme med Poljsko in Grčijo. Recimo, da se tekma konča z 2:1 za Poljsko:
- natančno napovedan izid (2:1) vam prinese tri točke,
- pravilno zadeti tip in število zadetkov ene ekipe (npr. 2:0, 3:1, 4:1 ...) vam prineseta dve točki,
- pravilno zadeti tip (npr. 1:0, 3:2, 4:0 ...) vam prinese eno točko
- v vseh drugih primerih (0:0, 0:1, 2:4 ...) ne prejmete točke.

Od četrtfinala naprej dvojne točke
V sklepnih fazah tekmovanja (od četrtfinala pa vse do velikega finala) se vrednosti vaše napovedi podvojijo. Pravilni tip je torej vreden dve točki, pravilni izid in število zadetkov ene ekipe štiri točke, natančni izid pa je vreden šest točk. Upošteva se izid, dosežen po 90 minutah (redni del brez podaljška in enajstmetrovk). Točke posameznih napovedi se seštevajo.

Lestvica se bo sproti osveževala
Ves čas bo objavljena tudi lestvica igralcev, ki so zbrali največ točk.

Nagrade: Kopačke Predator in žogi Tango
Najuspešnejši trije napovedovalci izidov bodo nagrajeni. Prva nagrada so kopačke Predator Lethal Zones, drugi in tretji pa bosta dobila uradno žogo evropskega prvenstva - Tango.