Mnenje Löwa o polfinalnem nasprotniku?
Mnenje Löwa o polfinalnem nasprotniku? "Težko bi se odločil, koga bomo dobili. Angleži so tokrat veliko bolj disciplinirani kot leta 2010, z Italijani imamo vedno velike težave." Foto: Reuters
Nemčija v velikem slogu v polfinale

"Nihče več nas ne ustavi, niti Anglija ali Italija," se blešči na naslovnici Bilda, kjer so prepričani, da nobena ovira, ne angleška ne italijanska (četrtfinalni nedeljski obračun), ne bo prevelika za preboj "elfa" v finale letošnjega Eura. Dodaten razlog za optimizem je tudi dejstvo, da so Nemci do si zdaj vselej po zmagi v četrtfinalu evropskega prvenstva priigrali vsaj finale.

"Želel sem osvežiti stvari"
Na tradicionalnem zbirališču pred brandenburškimi vrati se je zbralo kar pol milijona ljudi, za polfinale naj bi prizorišče še za enkrat povečali. Vsi v zvezde seveda kujejo nepredvidljivo odločitev selektorja Löwa, da na klopi pusti prvega nemškega strelca na prvenstvu Maria Gomeza in Lukasa Podolskega. "Po treh tekmah in treh zmagah nisem mogel biti nezadovoljen s svojimi igralci. Vendar sem si mislil, da moramo biti nepredvidljivi. Vedel sem, da bodo pripravljeni na nas, saj odlično poznajo naše igralce. Želel sem osvežiti stvari. Na koncu se je vse dobro izteklo. Naši napadalci so bili odlični, Klose in Reus sta tudi zadela."

"Neverjetno, dali so dva gola iz enega napada"
A 52-letnemu strategu iz Schönaua, ki je znan tudi kot velik ljubitelj kave, je na začetku morda manjkalo nekaj potrpljenja. Po zgrešenem strelu Marca Reusa je besno krilil z rokama: "Želel sem iti na espresso, no, nato smo pa zapravili še eno priložnost in sem se razjezil." Löw je v svojem slogu našel pohvale tudi za Grke: "Neverjetno, dali so dva gola iz enega napada."

Klose: Poglejte, kdo vse sedi na klopi
Eden izmed junakov je bil seveda tudi Miroslav Klose, ki je v svojem 120. nastopu zabil že 64. reprezentančni zadetek, 17. na velikih tekmovanjih: "Smo močno moštvo, imamo po dva igralca za vsak položaj. Zares neverjetno je, kdo vse čaka na klopi, da vstopi v igro. Želimo še naprej zmagovati."

Samaras: Morda bi lahko presenetili
Strelec prvega grškega gola Giorgios Samaras ni mogel mimo nemške odličnosti: "Nemci imajo sijajno ekipo, a smo jim večji del tekme dobro 'parirali'. Zares smo dali vse od sebe, dosegli smo dva gola. Če bi bili nekoliko bolj pozorni, bi morda lahko presenetili."

Nemčija v velikem slogu v polfinale