Roman Širokov je izkoristil velike luknje v obrambi Italijanov. Foto: Reuters
Roman Širokov je izkoristil velike luknje v obrambi Italijanov. Foto: Reuters
Aleksander Keržakov
Aleksander Keržakov je načel mrežo Italije. Foto: Reuters

Izbranci Cesareja Prandellija so začeli zelo dobro. V 4. minuti je imel priložnost Antonio Cassano, tri minute pozneje pa je Vjačeslav Malafejev obranil strel Maria Balotellija. V 9. minuti je Andrej Aršavin našel Alekdandra Keržakova, ki je stresel okvir vrat. Po pol ure igre so Rusi prevzeli pobudo, a do odmora jim še ni uspelo zatresti mreže.

V drugem polčasu je Prandelli dal priložnost številnim rezervistom. Gianluigija Buffona je v vratih zamenjal Morgan De Sanctis, ki je prvič moral po žogo v mrežo po uri igre. Z desne strani je podal Roman Širokov, sredi kazenskega prostora pa so Italijani pozabili na Keržakova, ki je z volejem zatresel mrežo. Četrt ure pred koncem je De Sanctis naredil veliko napako, ko je izbil žogo naravnost na nogo Širokova. Vezist Zenita je žogo poslal v prazno mrežo. V predzadnji minuti je obramba Italijanov pozabila na Širokova, ki je iz bližine postavil končni izid.

Pripravljalne tekme:
MEHIKA
- BiH 2:1 (1:1)
dos Santos 6., Hernandez 90.; Džeko 28.

ČEŠKA - MADŽARSKA 1:2 (1:1)
Kadlec 25./11-m; Dzsudzsak 6., Gyurcso 88.

AVSTRIJA
- UKRAJINA 3:2 (1:0)
Junuzović 3., Arnautović 62., 89.; Gusev 56., 65.

ITALIJA - RUSIJA (Zürich) 0:3 (0:0)
Keržakov 60., Širokov 75., 89.

Italija: Buffon (46./De Sanctis), Bonucci, Barzagli, Balzaretti (54./Ogbonna), Maggio, Pirlo (69./Giovinco), Marchisio, De Rossi (63./Motta), Montolivo (63./Nocerino), Cassano (69./Di Natale), Balotelli.

Rusija: Malafejev (46./Akinfejev), Berezucki, Ignaševič, Žirkov (87./Kombarov), Nababkin, Zirjanov, Denisov, Aršavin, Džagojev (85./Kokorin), Keržakov (63./Pavljučenko), Širokov.


Sobota:
ANGLIJA - BELGIJA
DANSKA - AVSTRALIJA
NORVEŠKA - HRVAŠKA
LUKSEMBURG - MALTA
NIZOZEMSKA - SEVERNA IRSKA
POLJSKA - MADŽARSKA