Švedska igra v skupini z Ukrajino, Francijo in Anglijo. Foto: EPA
Švedska igra v skupini z Ukrajino, Francijo in Anglijo. Foto: EPA

Švedi so v Stockholmu povedli v 23. minuti, ko je Ola Toivonen po veliki napaki vratarja Branimirja Aleksića "podarjeno" žogo potisnil v srbsko mrežo. A že nekaj minut kasneje je Srbija izenačila. Neven Subotić je po podaji Zorana Tošića s kota zadel z glavo. Srbija je bila do konca polčasa boljši nasprotnik, tako da se je moral domači vratar Andreas Isaksson nekajkrat izkazati.

Odločilni trenutek je nastopil v 52. minuti, ko je, kako ironično, Damir Kahriman, ki je med polčasom zamenjal nervoznega Aleksića, v kazenskem prostoru podrl Toivonena, kar je pomenilo enajstmetrovko. Strel z bele točke je zanesljivo izvedel Zlatan Ibrahimović.

Ukrajinci poraženi v Ingolstadtu
Gostiteljica prvenstva Ukrajina je morala v Ingolstadtu priznati premoč Turkom. Ukrajinski Selektor Oleg Blohin je odpočil nekaj ključnih igralcev, kot sta Andrij Jarmolenko in Anatolij Timoščuk. Turki so premoč v prvem polčasu kronali v 30. minuti, ko je zadel Caner Erkin. V drugem polčasu so Ukrajinci pokazali več in bili najbližje golu ob prečki Andreja Ševčenka. Na drugi strani je v 69. minuti Mustafa Pektemek ušel ofsajd znamki, nato pa lobal vratarja Andrija Pjatova za končnih 2:0. Tretja udeleženka Eura Francija pa je v Le Mansu brez težav odpravila Estonijo (4:0).

Uvodno tekmo prvenstva, ki jo bosta v petek v Varšavi odigrala Poljska in Grčija, bo sodil Španec Carlos Velasco Carballo.

Prijateljske tekme:
ŠVEDSKA - SRBIJA 2:1 (1:1)
Toivonen 23., Ibrahimović 52./11-m; Subotić 27.

UKRAJINA - TURČIJA 0:2 (0:1)
Erkin 30., Pektemek 70.

ARMENIJA - KAZAHSTAN 3:0 (3:0)
Gazarjan 6., 36., Movsisjan 41.

FRANCIJA - ESTONIJA 4:0 (2:0)
Ribery 25., Benzema 37., 47., Menez 91.

AVSTRIJA - ROMUNIJA 0:0