Angleški navijači so tokrat veliko bolj zadržani kot v preteklosti. Foto: EPA
Angleški navijači so tokrat veliko bolj zadržani kot v preteklosti. Foto: EPA

Presenetljivi podatek je razkril vodja uniformirane britanske policije na prvenstvu Andy Holt in v isti sapi dodal, da prvenstva še zdaleč ni konec. Če se prebijejo čez Italijane, Angleže v polfinalu čaka večni derbi z Nemčijo v Varšavi.

Na nedeljski tekmi četrtfinala v Kijevu oblasti pričakujejo kar 6.000 Angležev. "Z velikim zadovoljstvom lahko povem, da ni bil aretiran še noben angleški navijač. Seveda je Uefa kaznovala angleško zvezo zaradi obnašanja navijačev na tekmi s Švedsko, ampak to je bilo znotraj stadiona, zunaj pa ni bilo nobenih incidentov," je razložil Holt.

Angleška zveza je morala zaradi poskusa vdora navijačev na tekmi s Švedsko plačati 5.000 evrov kazni, prav tako pa so novo kazen dobili tudi Rusi. Zaradi neprimernega obnašanja navijačev na zadnji tekmi predtekmovanja z Grčijo, ko so navijači med tekmo na tribunah prižigali pirotehnična sredstva in imeli transparente z neprimerno vsebino, so Rusi dobili še 35.000 evrov kazni, skupno pa bodo domov odpotovali lažji za 195 tisočakov.