Branilec Sergio Ramos je v slogu največjih velemojstrov premagal Ruija Patricija. Foto: EPA
Branilec Sergio Ramos je v slogu največjih velemojstrov premagal Ruija Patricija. Foto: EPA



Ramos je bil po majskem polfinalnem izpadu Reala proti Bayenu prav tako po streljanju enajstmetrovk "junak" družbenih omrežij. Takrat je žogo poslal visoko prek vrat Manuela Neuerja in med privrženci nogometa so dolgo krožile šale, da žoga še vedno kroži nekje v zemeljski orbiti.

Navijači "furie" so se prijeli za glavo, ko je za četrto serijo izvajanja Del Bosque izbral prav njega, a Ramos je hladnokrvno "spodkopal" žogo in v slogu "izumitelja" tega udarca, Čeha Antonina Panenke, ki ga je v četrtfinalu posnemal tudi Andrea Pirlo, premagal portugalskega vratarja. Morda strel ni bil tako elegenten kot Pirlov, toda za izjemen pogum in izvedbo v psihološkem trilerju si Ramos zasluži vse pohvale.

"Po zgrešeni enajstmetrovki proti Bayernu sem si silno želel še enkrat streljati z bele točke in odgovoriti tistim, ki trdijo, da ne znam prenašati pritiska. Od nekdaj sem si želel izvesti "panenko". Bil sem dobro razpoložen, moja samozavest je bila na vrhuncu," je občutke opisal Ramos, ki ga je pohvalil tudi Iker Casillas: "Ramos je pokazal pogum, ki ga ima malokdo."