Mario Balotelli je po zadnjem sodnikovem žvižgu takoj pozdravil Silvio Balotelli, ki ga je leta 1993 vzela v rejništvo. Foto: EPA
Mario Balotelli je po zadnjem sodnikovem žvižgu takoj pozdravil Silvio Balotelli, ki ga je leta 1993 vzela v rejništvo. Foto: EPA
Balotelli, Prandelli in Lahm po polfinalu

Italija je z 2:1 izločila Nemčijo in se bo v nedeljskem finalu pomerila s Španijo. Najboljši igralec tekme je bil 21-letni Balotelli, ki ni zabil le dveh golov, ampak je s svojim tekom, odkrivanjem in vtekanjem v prazni prostor pokazal, kakšen je prototip modernega napadalca.

Vabljeni k ogledu/branju:
- Drugi gol Balotellija (desno spodaj)
- Poročilo s tekme
- Portret Maria Balotellija

Zadetka posvetil svoji materi
"Po koncu tekme sem šel k svoji materi in jo objel, to je bil nedvomno najboljši trenutek večera. Povedal sem ji, da sta bila gola namenjena njej. Na ta trenutek sem čakal dolgo, saj moja mati ni več najmlajša in ne more pogosto potovati, da bi me gledala. Ker je prišla na tekmo, sem se še bolj potrudil," je razložil junak tekme.

Trije Marii zabili po tri gole
Balotelli je na turnirju zabil tri gole, s čimer si deli prvo mesto najboljšega strelca turnirja. Zanimivo, kar trije najboljši strelci slišijo na ime Mario - ob Balotelliju sta to še Mario Mandžukić in Mario Gomez. Tri gole sta zabila še Cristiano Ronaldo in Alan Dzagojev.

Vzrok za menjavo krči in utrujenost
Sredi drugega polčasa je zapustil igro: "Vzrok ni bila kakšna poškodba, zato ni skrbi, da v nedeljo ne bi mogel igrati. Imel sem krče, bil pa sem tudi že precej utrujen. Ni problema."

Projektil letel s hitrostjo 122,3 km/h
Pri obeh zadetkih je prikazal izjemen občutek za prostor, pri drugem golu pa se je dokazal tudi z močjo, saj je žoga z njegove noge zletela s hitrostjo 122,3 kilometra na uro. Nemški vratar Manuel Neuer je bil brez možnosti, da bi se sploh odzval. Po zadetku je slekel dres, zaradi česar je bil samodejno kaznovan z rumenim kartonom. A Balotelli na to gleda šaljivo: "Videli so moje telo in bili so ljubosumni."

Balotelli, Prandelli in Lahm po polfinalu