Hrvaški navijač je pobegnil varnostnikom in tako čestital Luki Modriću. Foto: Reuters
Hrvaški navijač je pobegnil varnostnikom in tako čestital Luki Modriću. Foto: Reuters

Nogometni šov v Franciji se je šele začel, a uvod je postregel s številnimi zanimivostmi, ki so preplavile spletne strani in družbena omrežja.
Na žalost so bili v ospredju tudi huligani, ki so poskrbeli za zgražanje javnosti. Uefa je Rusom in Angležem že zagrozila, da bo reprezentanci izključila iz prvenstva, če se bo divjanje navijačev nadaljevalo.

Na MMC-ju smo zbrali nekaj dogodkov, ki so tako ali drugače zaznamovali uvod evropskega prvenstva.

Smo že na uvodni tekmi videli najlepši gol tega prvenstva? Mojstrovino Payeta bo težko kdo prekosil.

V ožji izbor bo vsekakor prišel tudi sijajen volej Luke Modrića.

Pri tem zadetku sta bili sprva skriti dve zanimivosti. Turški navijači so bili zgroženi, ko so ugotovili, da si je Ozan Turfan tik pred Modrićevim strelom popravil pričesko. Zagotovo nekaj, kar ne bi na pamet padlo niti Cristianu Ronaldu.

Hrvati so zadetek slavili ob kot zastavici. Eden prvih, ki je pritekel do Modrića, je bil hrvaški navijač, ki je preskočil ograjo ter objel in poljubil zvezdnika Real Madrida. Na videu je viden le za trenutek, zgovornejša je naslovna fotografija.

Nemci so pričakovano premagali Ukrajino (2:0), še dolgo pa bo v spominu ostalo bravurozno posredovanje Jeroma Boatenga, ki je preprečil zanesljiv gol.

Po tekmi je družbena omrežja preplavilo ravnanje nemškega selektorja Joachima Löwa, ki je vohal svoje intimne predele. Video je zgovoren.

Navijaško nasilje v Marseillu je od blizu izkusil tudi novinar televizije France 2.

Ruski navijači so med angleške izstrelili signalno raketo.