Cesc Fabregas napoveduje še veliko boljše igre. Foto: EPA
Cesc Fabregas napoveduje še veliko boljše igre. Foto: EPA

Prejšnjo sredo so v vedno vročem obračunu proti Realu osvojili španski superpokal, v ponedeljek zvečer pa so še 35. osvojili Pokal Joana Gamperja. Gre za tradicionalno prijateljsko tekmo (včasih je bil to turnir) v počastitev ustanovitelja kluba. Katalonci so tokrat na Camp Nouu kar s 5:0 povozili Napoli.

Iniesta začel akciji za prva zadetka
Cesc Fabregas
je v dresu Barcelone prvič začel tekmo. S svojim prvim zadetkom je v 25. minuti končal hitro akcijo v režiji Andresa Inieste in Adriana. Le pet minut pozneje so evropski prvaki vodstvo podvojili, Iniesta je žogo mojstrsko dvignil, Seydou Keita pa je sijajno podajo unovčil s strelom z glavo.

Gol Cavanija razveljavljen
Festival podaj in lepega nogometa so gostitelji nadaljevali v drugem polčasu, ko so med 62. in 77. minuto zabili še tri gole. Najprej se je med strelce vpisal Pedro, nato je dva gola dosegel še Lionel Messi. Oba sta v igro vstopila s klopi. Italijani niso pokazali veliko, še najbolj je navdušil Edinson Cavani, ki je pri izidu 0:0 s škarjicami žogo stlačil v mrežo, a je bil zadetek zaradi nedovoljenega položaja razveljavljen.

Že v petek evropski superpokal
"Soigralci so mi zelo olajšali delo. Pri Arsenalu sem igral z nekoliko več svobode, a to je zame povsem nova izkušnja, prepričan sem, da bom igral še bolje," je bil navdušen 24-letni Fabregas. Barcelono kljub stavki čaka že naslednja tekma - v petek se bo namreč v evropskem superpokalu v Monacu pomerila s Portom.