Nusmir Fajić je na 15 prvenstvenih tekmah dosegel štiri zadetke. Foto: Aleš Fevžer
Nusmir Fajić je na 15 prvenstvenih tekmah dosegel štiri zadetke. Foto: Aleš Fevžer
Ljudski vrt
Evropska liga se vrača v Ljudski vrt. Nazadnje je Maribor v tem tekmovanju doma igral proti Rubinu iz Kazana in 19. septembra izgubil z 2:5. Foto: Aleš Fevžer
Mariborčani se v miru pripravljajo na Belgijce
Zulte Waregem naslednji nasprotnik Maribora

Namesto da bi prva gostujoča zmaga v Evropski ligi dvignila vijoličaste, je sledila kriza. Maribor je v prvenstvu izgubil proti Celju in Triglavu ter prvo mesto na lestvici prepustil Kopru. Obračun z Belgijci je kot nalašč, da se krivulja spet obrne navzgor.

Maribor ima po treh krogih tri točke in za drugouvrščenim Wiganom zaostaja za dve. Ob morebitni zmagi nad Zulte Waregemom in porazu Angležev v Rusiji bi o napredovanju verjetno odločal decembrski obračun zadnjega kroga, ko Wigan gostuje v Ljudskem vrtu.

"Velik hendikep je, da ne bo Mendyja, bil je naš prvi napadalec, ki je držal globino, bil v formi, a mimo bolezni ne moremo, zgodilo se je prek noči. V kader sem vpoklical tudi Alena Ploja in Luko Zahoviča, računali bomo na Nusmirja Fajića ... Za temi, ki jih ni, ne smemo jokati, pričakujem pozitiven odziv novincev, ki bodo dobili priložnost. Vemo, da je veliko v igri, to je tekma, na kateri se dokazujemo, moramo biti pozitivni," je povedal strateg vijoličastih Ante Šimundža, ki bo na mesto "kartoniranega" Milca preselil Aleša Mertlja.

V napadu bo večji del bremena nosil Fajić. "Nusmir na treningih dela dobro, ni sicer tako fizično močan kot Mendy, a njegova naloga je, da se dokaže. Dobil je priložnost na dveh tekmah zapored, dobil potrebno minutažo, mora se motivirati, njegov odnos na treningih je pozitiven, pričakujem veliko," je o spremembi v napadu dejal Šimundža.

Željko Filipović je posredoval vzdušje iz slačilnice: "Vzdušje je takšno kot pred vsako evropsko tekmo, precej napeto, a energija je pozitivna. Vemo, da nas čaka drugačna tekma, kot je bila tista v Belgiji, vemo, da nasprotnik ne bo brezglavo napadal. Dejstvo je, da vsak poraz vpliva na samozavest, izgubili smo proti Celju in Triglavu v zadnjih minutah, a mislim, da je to za nami, osredotočeni smo le še na četrtkovo tekmo."

V Ljudski vrt naj bi prišlo tudi 200 belgijskih navijačev. Vstopnice gredo za zdaj dobro v promet, nekaj jih je še na voljo.

Četrtek ob 19.00:
MARIBOR - ZULTE WAREGEM
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Ob 18.00:
RUBIN KAZAN - WIGAN

Lestvica:                          
RUBIN KAZAN        3  2 1 0 10:3  7
WIGAN              3  1 2 0  4:2  5
MARIBOR            3  1 0 2  6:9  3
ZULTE WAREGEM      3  0 1 2  1:7  1

Mariborčani se v miru pripravljajo na Belgijce
Zulte Waregem naslednji nasprotnik Maribora