Slovenija je skorajda redni gost dodatnih kvalifikacij, saj je v tem desetletju kar trikrat igrala na njih in bila dvakrat tudi uspešna. Foto: EPA
Slovenija je skorajda redni gost dodatnih kvalifikacij, saj je v tem desetletju kar trikrat igrala na njih in bila dvakrat tudi uspešna. Foto: EPA

"Pri tem bomo upoštevali uvrstitev na Fifini jakostni lestvici," je v Riu de Janeiru razložil predsednik Fife Sepp Blatter, ki je še dodal: "Boljše rangirana reprezentanca ne bo povratne tekme nujno igrala doma, tudi o tem bo odločal žreb."

Na SP-ju želijo imeti vse zvezdnike
Pri Fifi se s tem želijo izogniti morebitnim parom ranga Francija-Nemčija, seveda, če bosta morali omenjeni reprezentanci igrati na dodatnih kvalifikacijah ali pa se bodo tja velike reprezentance sploh uvrstile (Portugalska). Kaj lahko bi se zgodilo, da v Južnoafriški republiki ne bi zaigrali nekateri največji zvezdniki te igre, ker njihove (sicer zelo kakovostne reprezentance) ne bi prestale kvalifikacijskega preizkusa. Govorimo o asih, kot so Cristiano Ronaldo, Lionel Messi (Argentina ima veliko težav v južnoameriški skupini kvalifikacij za SP) in Franck Ribery.

Do konca še dve (redni) kvalifikacijski tekmi
Slovenija je v 3. evropski skupini blizu drugemu mestu. V tem primeru bi bili varovanci Matjaža Keka skoraj zagotovo rangirani v 2. kakovostni boben. Več bo seveda znano po zadnjih kvalifikacijskih tekmah. Slovenija bo 10. oktobra gostovala na Slovaškem, štiri dni pozneje pa še pri San Marinu.