Ronaldinho je za brazilsko reprezentanco zbral 87 nastopov. Foto: EPA
Ronaldinho je za brazilsko reprezentanco zbral 87 nastopov. Foto: EPA
Carlos Dunga
Dunga je za razliko od večine selektorjev imenoval 23 igralcev, imena sedmih rezerv bo sporočil pozneje. Foto: EPA

Nekdanji najboljši nogometaš na svetu v brazilsko reprezentanco ni bil poklican že od aprila lani, po slabi klubski sezoni in nebleščečih predstavah v brazilskem dresu. Letošnja sezona je bila za Ronaldinha boljša, zato je upal, da bo selektorja vendarle prepričal, da ga uvrstil med reprezentante, ki bodo igrali v JAR-u.

Adriano, najboljši strelec, ko je Flamingo lani osvojil brazilsko prvenstvo, ni v najboljši formi, težave ima tudi zunaj igrišč. Dunga ni podlegel pritisku in v moštvo prav tako ni uvrstil mladih upov iz Santosa Paula Henriqueja Gansa in Neymarja. Brazilija bo odvisna predvsem od Kakaja, v primeru njegove poškodbe pa Dunga nima prave zamenjave.

"Ni pomembno, če me ne marate, podprite moštvo"
"Previden pristop nam od začetka prinaša dobre rezultate. Ne bomo vsega spremenili v 15 dneh samo zato, ker nekateri tako hočejo. V brazilskme moštvu smo ustvarili zmagovito filozofijo. Brazilske navijače prosim, da nas podprejo. Ni pomembno, če me ne marajo, a jih prosim, naj podprejo moštvi, naj bodo patriotski," je Dunga nagovoril medije po objavi seznama. Dunga je vodenje reprezentance prevzel leta 2006 in od takrat osvojil pokal Amerike, Konfederacijski pokal in prvo mesto v južnoameriški kvalifikacijski skupini za SP.

"Adriano igra fantastičen nogomet in bi nam zelo pomagal. V preteklosti sem ga že izbral in igral je na desni strani. Imel je neštete priložnosti, da bi se vrnil, a prišel je trenutekm ko sem moral sprejeti odločitev v dobro moštva. Moje srce je govorilo eno, razum pa nekaj drugega," je selektor pojasnil odločitev, zakaj k sodelovanju ni povabil nekdanjega napadalca Interja.

Petkratni svetovni prvaki se bodo v prvem delu prvenstva v skupini G pomerili s Portugalsko, Severno Korejo in Slonokoščeno obalo.

BRAZILIJA (23 imen), selektro Dunga

Vratarji: Julio Cesar (Inter Milan), Doni (AS Roma), Gomes (Tottenham Hotspur)

Branilci: Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Barcelona), Michel Bastos (Olympique Lyon), Gilberto (Cruzeiro), Lucio (Inter Milan), Juan (AS Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (AC Milan)

Vezisti: Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Fiorentina), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Kaka (Real Madrid), Julio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo), Josue (VfL Wolfsburg)

Napadalci: Robinho (Santos), Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (VfL Wolfsburg)