David Beckham je s klopi spremljal slabe predstave angleške reprezentance. Foto: Reuters
David Beckham je s klopi spremljal slabe predstave angleške reprezentance. Foto: Reuters
David Beckham
David Beckham se po koncu kariere vidi v delu z mladimi. Foto: Reuters

35-letni Becks je bil zaradi poškodbe ahilove tetive ob svetovno prvenstvo, vendar je spremljal reprezentanco s klopi kot član odprave Fabia Capella. Za neuspeh na svetovnem prvenstvu, kjer je Anglija izpadla v osmini finala proti Nemčiji, je okrivil (so)igralce: "Krivda je na strani nogometašev. Brez kakršnega koli dvoma je prav, da je Capello obdržal svojo službo."

Igralci niso bili na ravni
"Ko igralci stopijo na igrišče, je njihova naloga, da odigrajo dobro. Poznam jih dobro in povedali so mi, da vedo, da niso bili na ravni. Zato smo izpadli," je povedal Beckham in dodal: "Vse je bilo nared za uspeh. Priprave so uspele, in vse, kar je naredil naš strokovni štab, je bilo pravilno. Vzdušje je bilo odlično, tudi v zakulisju. Fantje bodo priznali, nekateri so že, da preprosto niso igrali dovolj dobro."

"Še vedno lahko pomagam reprezentanci"
Beckham ni za popolno prenovo reprezentance: "Velike spremembe niso potrebne. Verjamem, da lahko priložnost dobijo štirje, pet novih nogometašev, toda to je naloga selektorja. On že ve, kaj mora storiti. Sam sem mu na razpolago. Ne bom se predal, tudi če me ne pokliče več, bom zelo ponosen na svojih 115 nastopov. Še vedno verjamem, da lahko pomagam reprezentanci."

Treniral bi samo otroke
Nogometaš Los Angelesa po končani karieri ne namerava postati trener. "Trenersko delo ni nekaj, kar bi me zanimalo. Rad imam otroke, rad treniram otroke, toda da bi vodil klub ali reprezentanco, v tem se ne vidim. Ko bom nehal igrati, bom ostal v nogometu, toda ne kot trener."