Foto:
Foto:
Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer za angleško igro ne najde lepih besed. Foto: Reuters
Angležem gredo v nos tudi črni nemški dresi. Foto: Reuters

Nemški Bild pod naslovom "Takega Rooneyja se pa res ne bojimo" piše: "Angleži so si oddahnili. Rooney bo lahko igral. A oddahnili smo si tudi mi. Napadalec, ki je za Manchester zabil 26 golov, v reprezentanci ni zatresel mreže od 9. septembra 2009 proti Hrvaški. Osem zaporednih tekem brez gola; tako bo tudi na deveti. Rooney je pred tednom govoril, da hoče s turnirja izločiti Nemce. Očitno pri tem ni pomislil na svojo formo. Tudi proti Sloveniji je bil povsem nenevaren."

Beckenbauer še podžiga vroče strasti
V središču verbalnega obračunavanje je tudi legendarni Franz Beckenbauer, svetovni prvak z Nemci kot igralec in selektor. Že po angleški tekmi z ZDA (1:1) je "Kaiser Franz" igro Anglije ocenil kot zastarelo, puščico pa je izstrelil tudi proti selektorju Fabiu Capellu. Tudi zdaj je Beckenbauer prepričan, da je Nemčija bojša. "Imamo več dinamita kot Angleži. Tekma bo spektakularna, dramatična do zadnje minute. Če ne drugega, nam ostanejo enajstmetrovke," je cinično povedal Beckenbauer in dregnil v nikoli zaceljene angleške rane.

Enajsmetrovke nočna mora Angležev
Anglija je namreč izgubila vse tri tekme na svetovnih prvenstvih, ki so se odločale z enajstih metrov. Leta 1990 jih je v Italiji izločila Nemčija. Od tam izvira tudi legendarna izjava Garyja Linekerja: "Nogomet je igra, v kateri na koncu vedno zmagajo Nemci." Leta 1998 so bili z bele točke boljši Argentinci, pred štirmi leti pa Portugalci. Angleži ne morejo pozabiti niti evropskega prvenstva leta 1996, ko so gostili turnir. Uganete? Da, po enajstmetrovkah so jih izločili Nemci.

Defoe: Kaiser Chief je neumen
Na Beckenbauerjevo zbadljivko, da so "Angleži preveč utrujeni po naporni sezoni in neumni, ker so končali na drugem mestu v skupini", se je odzval strelec zadetka proti Sloveniji Jermaine Defoe: "Ta Kaiser Chief je tako neumen. In ne, nismo utrujeni. Bomo že dokazali v nedeljo." Defoe še dodaja, da se enajstmetrovk sploh ne bojijo, saj jih trenirajo že 40 dni. "Z veseljem bi streljal, če bi bilo treba," je samozavesten napadalec Tottenhama.

Krautsi, Fritzi in SS-uniforme
Seveda mediji na Otoku v svojem sarkazmu za nemškimi kolegi niti najmanj ne zaostajajo. "Pripeljite nam že te Nemce," piše resni Times, rumeni časopisi pa so iz arhiva spet potegnili naslove izpred 14 let, ko je Anglija čakala na izločilni dvoboj Eura proti Nemcem. "Achtung! Surrender (Pozor, predajte se), Bring on the Krauts (Krauts = zelje), Let's blitz Fritz," je le nekaj najbolj pikrih. Angleži so na plano spet privlekli nove črne nemške drese in jih tako kot na predstavitvi januarja primerjali z SS-uniformami v času Adolfa Hitlerja.

Daily Telegraph seveda ni mogel mimo Beckenbauerja in njegovih kritik na račun Angležev ob začetku prvenstva: "Moralo je priti do tega dvoboja. Od trenutka, ko je Beckenbauer odprl usta".